Collita abundant i internacional en la 7a edició del Most Collita abundant i internacional en la 7a edició del Most
Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava tindrà lloc del 2 al 12 de novembre Collita abundant i internacional en la 7a edició del Most

El cinema és un art i una disciplina que té enllaços amb moltes d’altres com la música, la moda, l’esport i també la gastronomia i, dins aquest últim grup hi podem trobar un subapartat que també queda representat en el món cinematogràfic com és la cultura enològica. Des de fa set edicions el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava acosta al públic una selecció de pel·lícules, curts i documentals centrats en aquesta activitat. Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc una nova edició que comptarà amb diferents espais del Penedès i el Priorat.

Most 2017

El Most oferirà enguany una extensa degustació amb 38 films que competiran a la secció Collita i 22 curtmetratges a la secció Brot. Se sumen a aquestes seccions a concurs els cinc títols d’estrena que oferirà la secció Gran Reserva, l’aposta enoturística de la secció de Cinema als Cellers, i el Mini Most per al públic infantil.

En aquesta edició, el país convidat serà l’Uruguai que portarà els seus vins els quals es podran descobrir en el seguit d’actes que se celebraran entre el 3 i el 5 de novembre. Concretament el dia 5, hi haurà un maridatge al millor estil del país sud-americà: un asado amb degustació d’alguns dels vins més representatius de l’Uruguai.

La setena edició del Most oferirà als seus visitants 38 produccions provinents de fins a 15 països diferents. Aquesta selecció, extreta d’un total de 55 treballs presentats, compta amb un 38% de films catalans i un 51% de films procedents de fora de l’Estat espanyol, la qual cosa significa un substancial increment en la presència internacional.

Destaquen les projeccions de Bitter Grapes, on el danès Tom Heinemann investiga el tracte deshumanitzat que es dona als treballadors de la indústria vinícola sud-africana; o La guerre du vin, una pel·lícula del francès Sebastien Le Corre, amb la qual s’analitza l’estela deixada pels agricultors que el 4 de març del 1976 van iniciar, deixant de banda el sindicat oficial, la revolta dels comitès agrícoles amb què demanaven la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un mort per afusellament a Montredon-des-Corbières.

Pel que fa a la secció Brot, comptarà amb 22 projectes d’arreu d’Espanya, que es projectaran en tres sessions diferents. La resta de seccions que conformen la programació del Most; Gran Reserva, Mini Most i altres activitats paral·leles completaran l’oferta 2017 del festival.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*