La força de les galàxies feta llibre La força de les galàxies feta llibre
'Galaxia Lucas: Más allá de la Fuerza' un llibre per entendre el fenonem 'Star Wars' La força de les galàxies feta llibre

El Festival de Sitges continua avançant i, com ja sabeu, a part de la gran llista de pel·lícules, rodes de premsa, masterclass, photocalls, etc. també trobem presentacions de llibres que parlen sobre la mateixa i gran temàtica per la qual estem tots aquí, el cinema.

A la carpa d’FNAC, instal·lada a l’exterior del Melià, es va realitzar la presentació del llibre Galaxia Lucas: Más allá de la Fuerza editat per Diábolo Ediciones i escrit per Francisco Javier Millán, autor també de Generación Goonies, el qual parlava de les pel·lícules de la productora Amblin i la relació amb Steven Spielberg. El nostre company i col·laborador de la revista Jordi Ojeda es va encarregar de moderar aquest acte que va desvetllar moltes anècdotes i detalls sobre el món que envolta al cineasta George Lucas i la seva productora Lucasfilm.

Redactar llibres sobre cinema és una àrdua tasca, avui en dia, en un món dominat per l’era digital tothom té a l’abast informació al moment sobre el que vol, però en aquesta ocasió Millán vol anar més enllà i crear aquesta espècie de díptic que avança seguint la cronologia del cineasta de gènere. Jordi Ojeda esmenta que “és un llibre que ens emocionarà a tots i que és important conèixer la contribució i evolució d’en George vers el cinema”.

L’autor, un assidu al fet comenta que “la gènesi del llibre parteix de l’anterior, ja que molts em preguntaven per què no vaig afegir cap referència a Indiana Jones, pel fet que Amblin no és la propietària de la saga, per això aprofito aquest llibre, per fer una mena de seqüela, començant des dels orígens al voltant dels anys 70 fins a l’actualitat amb la venta de la productora a Disney”.

Al llibre hi ha moltes curiositats, tots coneixem les pel·lícules però una cosa que es desconeix és que “era un rebel de l’època dels 50, volia dedicar-se a les carreres de cotxes. Com es pot veure al film American Grafitti de la qual formava part. Lucas va tenir un accident de trànsit molt greu que el va deixar en coma diversos dies i quan en va sortir va decidir que volia dedicar-se al món del cinema. Això acaba fent que en George senti curiositat per la filosofia, la història i l’antropologia, elements que ens va afegint al llarg de la seva filmografia”, afegeix Millán.

Una altre detall a tenir en compte és que “va tenir una gran influència sobre el còmic de Flash Gordon, ja que l’entrada típica dels títols de crèdits d’Star Wars són una còpia de la mítica sèrie del personatge dels anys 30”, comenta en Jordi. També cal esmentar que Indiana Jones es va inspirar en Las Minas del Rey Salomón, incorpora Francisco Javier. De fet, per filar més prim, el nom d’Indiana sorgeix del nom del gos de Lucas, que no només va servir d’inspiració per al protagonista sinó també per a Chewbacca.

En definitiva, Ojeda afirma que “si t’agrada el cinema, s’ha de llegir molt”. I aquest és un bon exemplar per conèixer més a fons la vida i miracles d’un home que va canviar la manera de veure aquest tipus de films, els quals han estat una influència al cinema d’avui en dia.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*