Els imprescindibles del Festival de Sitges Els imprescindibles del Festival de Sitges
Selecció de films amb data i hora de les seccions més potents Els imprescindibles del Festival de Sitges

Avui és el tret de sortida el 50è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, més conegut com a Festival de Sitges. Enguany es pronostica que serà tota una celebració ja que es rebran milers d’espectadors i més de 100 convidats del gènere fantàstic (molts d’ells de renom), en una edició que compta amb 11 dies, 7 espais de projeccions, més de 250 pel·lícules repartides en 16 seccions, 3000 butaques per gaudir de les 1771 hores de cinema de tota mena.

Com que sabem que fer la selecció de films entre tanta programació és complicat us volem donar un cop de mà amb un petit tast dels imprescindibles de cada secció, hi ha molt més cinema, però aquestes són peces molt interessants a tenir en compte.

Anima’t

A Silent Voice – Koe no Katachi

La història se centra en Shoko, una nena sorda que arriba a una escola nova on és víctima del bullying. Un dels nois que més l’ataca és Shoya que, uns anys més tard, es penedeix del que va passar i decideix anar a buscar-la per tal de demanar-li disculpes.

Es tracta de l’adaptació del manga de Yoshitoki Oima, que ens capbussa en un món adolescent, tractant un tema d’actualitat amb emocions a flor de pell, a més, s’ha convertit en un dels animes més aclamats dels darrers anys. Dirigeix el film Naoko Yamada, que forma part de l’equip de la productora Kyoto Animation i ha treballat en diverses sèries d’anime com K-On! o Tamako Market.

Auditori Melià 14/10 10.30h + Retiro 14/10 17h (Duració: 130 min)

Lu over the Wall

El cineasta Yuasa ha treballat tant en produccions televisives japoneses com internacionals, entre les quals destaca Hora de Aventures. Mind Game va ser el seu debut en la direcció l’any 2004 juntament amb Koji Morimoto i aquest mateix any també ha fet Night is Short, Walk on Girl, film que es projectarà a la secció Anima’t aquesta mateixa edició.

En Kai és un noi que viu en un poble pesquer i, un dia, rep la visita d’una sirena a la qual li agrada molt cantar i ballar. Ràpidament  ell es fa amic de la Lu, tot i que els veïns creuen que les sirenes porten males notícies, fent que la convivència entre els joves amics i la resta de la població sigui complicada. Es tracta d’una faula preciosa que corona un any triomfal per al director.

Retiro 11/10 16.30h + Prado 13/10 10.30h (Duració: 112 min)

Òrbita

Jailbreak 

Un grup de forces especials és enviat a la presó de Prei Klaa, on es troben empresonats els criminals més perillosos del país. Al principi sembla una missió senzilla, però ràpidament es convertirà en un caos quan els reclusos es fan amb el control de la presó. Atrapats a l’edifici, els 4 herois hauran de lluitar per poder sortir-ne d’allà amb vida.

El cineasta d’origen italià ha estat anys treballant a Londres i Cambodja, on ha rodat aquesta pel·lícula. L’any 2013 va codirigir Run! i pel seu compte Hanuman (2015), The Uninvited (2016) i Final Semester (2017).

Tramuntana 11/10 1.00h + Retiro 12/10 1.00h (Duració: 92 min)

Wind River

Un policia descobreix el cadàver d’una nena, assassinada en una remota reserva índia, i l’FBI hi envia una agent novella. Per tal de resoldre el crim, tots dos s’endinsaran en un paisatge salvatge, en què la ferocitat de la natura deixa poc espai per a l’ordre i la llei.

El guionista de Sicario i Hell or High Water continua explorant els territoris fronterers amb aquest thriller cruent, que compta amb la banda sonora de Nick Cave i Warren Ellis. Taylor Sheridan és un dels noms més prometedors del cinema nord-americà recent i debuta amb aquest film en la direcció.

Auditori Melià 6/10 12.15h + Retiro 7/10 20.30h i 8/10 8.30h (Duració: 111 min)

Oficial

Blade of Immortal

Hi ha pocs directors capaços de rodar diverses pel·lícules a l’any i de sorprendre’ns amb cada proposta. Takashi Miike és un d’aquests genis. La seva última obra és una adaptació del manga de Hiroaki Samura, entorn d’un ferotge samurai que és maleït amb la immortalitat i que anirà deixant un reguitzell de víctimes. Miike celebra el seu centenari fílmic amb aquest entreteniment sagnant.

El cineasta es va formar en innombrables produccions televisives i videogràfiques abans de saltar a la fama amb Audition (1999) i Ichi the Killer (2001). La seva extensa filmografia inclou grans èxits com Zebraman (2004), Crows Zero (2008) i 13 asesinos (2010).

Tramuntana 10/10 22.15h + Auditori Melià 12/10 22.15h + Retiro 13/10 22.30h (Duració: 141 min)

The Killing of a Sacred Deer

Cirurgià reputat i pare de família entregat, Steven Murphy amaga un secret: de vegades, es reuneix amb un adolescent, que acabarà posant Steven en un impossible dilema moral. La tragèdia es palpa a un pas ferm en aquest relat d’aire mític.

El rei de l’estranyesa, Yorgos Lanthimos, prossegueix la seva aventura anglosaxona amb aquesta pel·lícula, contundent en la seva aproximació a la violència i quirúrgica en la seva concepció estètica. 

El rei de l’estranyesa, Yorgos Lanthimos, prossegueix la seva aventura anglosaxona amb aquesta pel·lícula, contundent en la seva aproximació a la violència i quirúrgica en la seva concepció estètica. Va assolir la fama amb la proposta del nou cinema grec Canino (2009), al qual va seguir Alps (2011) i The Lobster (2015).

Auditori Melià 6/10 10.15h i 22.45h + Retiro 7/10 22.45h (Duració: 109 min)

Noves Visions

Dave made a Maze

Dave, un artista que no ha fet res de significatiu a la vida, construeix un fort de cartró al mig de la seva sala. El problema és que el lloc, contenidor de tota mena de fantasies, és més gran per dins que per fora. Quan Dave acabi atrapat al seu propi castell, la seva novia Annie haurà d’organitzar un excèntric equip de rescat per treure’l del laberint. 

El director Bill Watterson va estudiar a la Brown University, a la Second City Hollywood i al Los Angeles Community College. Es va donar a conèixer amb una sèrie de curts per a internet. A més, acumula un llarg currículum com a actor.

Tramuntana 11/10 12.15h + Prado 12/10 19.30h (Duració: 81 min)

Boys in the Trees

La nit de Halloween de 1997 suposa també l’últim dia d’institut de Corey, Jango i la seva banda de skaters. Quan Corey trobi Jonah, una antiga amistat a qui Jango té atemorida, tots dos caminaran, mentre la nit cau, i els records emergeixen, destapant els fantasmes del passat i gestant una cinta encantadora, aterridora i entranyable.

Entre els curtmetratges del cineasta Nicholas Verso, destaca The Last Time I Saw Richard (2014), que es va endur diversos premis. Treballa també com a dissenyador de teatre, circ i instal·lacions a gran escala a Melbourne.

Tramuntana 13/10 8.30h i 14/10 18.45h (Duració: 112 min)

Midnight X-Treme

Game of Death

Set amics decideixen provar el Joc de la Mort, tot descobrint que el títol és més literal que no s’imaginaven i que ara estan condemnats a assassinar indiscriminadament; en cas contrari, els seus caps esclataran de manera aparatosa. Game of Death és una de les sensacions gore de l’any i promet no deixar canya dreta als passis de mitjanit.

Instal·lats a Mont-real, Landry i Morais formen un tàndem creatiu amb una àmplia experiència en publicitat, videoclips, sèries i continguts web. Game of Death és el primer llarg que codirigeixen.

Retiro 11/10 1.00h + Prado 13/10 1.00h (Duració: 75 min)

Tokyo Vampire Hotel

Dràcula, i Yamada, del clan Corvin, l’estan perseguint. Yamada acabarà tancant Manami en un hotel, on els humans estan condemnats a donar sang eternament.

Sion Sono se suma al cinquantè aniversari de Sitges amb aquest nou pas de rosca del relat vampíric.

Retiro 5/10 1.00h + Prado 6/10 1.00h (Duració: 142 min)

Panorama

Creep 2

Arriba la seqüela del film que l’any 2014 en Mark Duplass es va ficar a la pell a un personatge solitari i psicòpata, però en cert grau, entranyable. Per alegria de tots aquest assassí mumblecore, torna a un dels found footages més enginyosos dels últims temps i ens farà plantejar la qüestió: què passa quan un serial killer perd les ganes de matar?

Patrick Brice, graduat per la California Institut of the Arts School of Film & Video és el director de Creep (2014), The Overnight (2015) i ara Creep 2.

Retiro 6/10 8.30h + 8/10 18.30h (Duració: 80 min)

Housewife

La mare de Holly va matar el seu pare i la seva germana quan ella tenia només set anys. Dues dècades més tard, convertida en una adulta que té dificultats per distingir la realitat dels malsons que l’assetgen, Holly coneixerà un famós mentalista, que afirma estar destinat a ajudar-la.

Amb Housewife, Can Evrenol s’endinsa en els dominis de la psique amb la brutalitat que el caracteritza. Va dirigir els curts To My Mother and Father (2010) i Baskin (2013), d’aquest darrer es va dur a terme la seva opera prima, estrenada al 2015.

Retiro 6/10 12h i 6/10 22.45h (Duració: 82 min)

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*