‘Blade Runner 2049’: el futur de l’espècie al descobert ‘Blade Runner 2049’: el futur de l’espècie al descobert
El film dirigit per Denis Villeneuve s'estrena el 6 d'octubre als cinemes ‘Blade Runner 2049’: el futur de l’espècie al descobert

Blade Runner (1982) es va basar parcialment en la novel·la Somien els androides amb ovelles elèctriques? de Philip K. Dick i va esdevenir un clàssic de la ciència ficció i precursora del gènere cyberpunk. La trama tenia lloc l’any 2019 en una versió distòpica de Los Angeles, en la qual existeixen humans artificials creats a partir d’enginyeria genètica anomenats replicants i són utilitzats per a feines perilloses i com a esclaus a colònies exteriors de la Terra. Són éssers que manquen de resposta emocional i d’empatia. Desprès d’un motí, un grup de policies especialitzats, (Blade Runners) s’encarrega d’eliminar tots els replicants que hi hagi per la Terra, comandats per Rick Deckard (Harrison Ford). Aquest film inicialment no va tenir l’èxit que el precedeix als EUA i la crítica va ser contradictòria, però a la resta del món va triomfar, esdevenint el film de culte entre els cinèfils. Es coneixen fins a set versions diferents del film que contenen petites variacions i finals alternatius que conformen tot un món dins la pròpia pel·lícula degut a les reinterpretacions que poden tenir.

Però de l’original se n’ha parlat molt i després de veure diversos tràilers ara toca veure l’spot internacional que ha publicat Sony per a l’estrena de Blade Runner 2049. Segons ens explica: “el futur de l’espècia humana serà desenterrat”.

La seqüela, compta de nou amb Harrison Ford en el paper protagonista. A més, Ryan Gosling, Robin Wright (House of Cards), Ana de Armas i Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) se sumen a l’elenc. L’últim a fer públic la seva incorporació és l’actor Jared Leto que no sembla que sigui gaire bona persona.

Això sí, a deduir pel que passa al tràiler ja s’entén que Gosling és ara un Blade Runner i que sembla que en Rick Deckard està retirat però encara sap empunyar les armes… A Blade Runner 2049 Ridley Scott passa a ser el productor del film i Dennis Villeneuve (Sicario, Arrival) el director. Per si el seu títol no ho deixés prou clar el film transcorrerà l’any 2049 i s’estrena el proper divendres 6 d’octubre.

Els anys passen també al futur

Respecte al guió es pot avançar que es trobarà aïllat de la societat a Rick Deckard en companyia del replicant Rachael. De cop tot canvia quan el protagonista coneix una dona que afirma ser la neboda d’Eldon Tyrell i li encomana la missió de cercar un replicant. Començarà la investigació en companyia d’un agent nou, Dave Holden i junts descobriran com va ser la gestació del projecte que va donar llum als replicants. El director també ha fet públic fa poc que el film començarà en una granja industrial amb un arbre mort aguantat per cables i una gran recol·lector fertilitzant la terra. En aquest espai “bucòlic” apareixerà un cotxe volador del qual en sortirà Rick Deckard que ha arribat a la casa esperant l’home que manega la maquina fertilitzadora.

Els fets tindran lloc 30 anys després dels esdeveniments del primer film, un nou Blade Runner, K (Ryan Gosling) descobreix un secret ocult que podria acabar amb el caos que impera a la societat. El descobriment de K el porta a iniciar la recerca de Rick Deckard (Harrison Ford), un Blade Runner al qual es va perdre la pista fa just 30 anys.

Villeneuve, diu que les expectatives són molt elevades i que va ser la pel·lícula original que el va empènyer a esdevenir director de cinema: “L’he vist centenars de vegades. Aquella música, veure Los Ángeles al 2019, la foscor…” El director comenta que “Hampton Fancher, el guionista de la primera pel·lícula, em va dir que Blade Runner era un somni. Només hem de somiar una altra vegada i no preocupar-nos per la lògica. Això em va treure força pressió i em va animar a tirar endavant.” A banda de dos tràilers (el podeu veure el primer aquí) ja podem fer-nos una idea que el disseny de producció es mantindrà força fidel a l’original. I si no no us perdeu aquestes fotos.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*