El vodevil del cine espanyol en crisi El vodevil del cine espanyol en crisi
'Operación Concha', una comèdia lleugera amb el cine de teló de fons El vodevil del cine espanyol en crisi

Una comèdia de situació cinèfila i sobre cine. Aquest és el plantejament inicial d’Operación Concha, un vodevil lleuger que té una estafa i el Festival de San Sebastián com a marc de referència. Precisament a Zinemaldia es va presentar aquest film que de ben segur agradarà als seguidors de les comèdies espanyoles que volen fer-te passar una bona estona sense més pretensions que aquesta. La trama: fer passar un cambrer andalús de club d’streapers per una superestrella de Hollywood cubana per tal de falsificar un contracte de cine i fugir amb la pasta. Tot això perquè un productor i un director espanyols no saben com tirar endavant la seva carrera…

Pel públic el principal reclam són les seves estrelles l’omnipresent Karra Elejalde (el productor) i el retornat Jordi Mollà que fa el doble paper de perdedor de barris baixos i de actor refinat i glamourós. Malgrat les seves estrelles, el film no passa de ser una comedieta simpàtica amb gags no gaire originals i una certa moralina que tapa les escenes més divertides. Sí s’agraiexen els girs de guió (alguns molt previsibles) i sobretot la presència de Jordi Mollà que aguanta el film per la seva versatilitat amb els accents i un histrionisme que, tot i que exagerat, està en consonància amb el to de la pel·lícula.

Operación Concha no passa de ser un film simpàtic, una comèdia de diumenge a la tarda. Un cop has renunciat a trobar-li realisme a la trama pots deixar-te portar per la inèrcia de l’esperpent però ni així aconsegueix un resultat satisfactori. Per cert, Karra Elejalde hauria de començar a fer papers diferents i deixar de viure de l’estela de Ocho apellidos vsascos. Segur que pot fer-ho perquè es bon actor quan vol…

Veredicte

El millor: Jordi Molla en la seva doble faceta.

El pitjor: un guió simple i simplista.

Nota: 5

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha fet de cap de premsa d'un parell de pel·lícules catalanes i és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*