Els films animats més taquillers de la història Els films animats més taquillers de la història
Les pel·lícules de dibuixos de Hollywood que han recollit milions de dòlars a cabassos Els films animats més taquillers de la història

Ara que ve Nadal i per la tele ens inundaran amb pel·lícules de dibuixos de totes les èpoques i procedències. Aprofitant que tenim la canalla a casa és un bon moment per fer un repàs als èxits més sonats del cinema d’animació. Aquest no és un estudi basat en la qualitat sinó estrictament en la popularitat mesurada per un indicador tan infal·lible com és la taquilla. I mirant el números el primer que descobrim és que l’animació no només està de moda… És un molt bon negoci (si ve dels Estats Units).

De les 10 pel·lícules animades més taquilleres no només no n’hi ha cap que no vingui de Hollywood sinó que set d’aquestes deu s’ha estrenat durant els últims set anys. El rànquing l’encapçalen les princeses del gel de Frozen amb una recaptació total de 1,274 milions de dòlars. Aquesta morterada de milions la converteixen en la 9a pel·lícula més taquillera de la història de cine just per sota l’última entrega de la saga Harry Potter.

A la segona posició hi trobem l’únic producte que no ve de Can Disney. Ens referim a aquells entranyables éssers grocs que ja formen part de la cultura popular del segle XXI: els Minions. Són tot un fenomen. Des que van aparèixer per primer cop a Despicable Me l’any 2010 la seva popularitat no ha parat de créixer superant al seu amo Gru i la seva família. L’estiu del 2015 la seva pel·lícula en solitari va arrasar recaptant 1.167 milions de dòlars a tot el món! És l’11è llargmetratge més taquiller de la història. Aquest estiu els tornarem a veure a Despicable me 3.

La màgia de Disney

Tant al segle XX com al XXI Disney (i actualment la seva filial Pixar) han dominat el panorama animat. Així doncs, la medalla de bronze d’aquesta competició capitalista se l’enduen les joguines. Toy Story 3, amb 1.069 milions de dòlars, és el tercer film animat més taquiller de la història.

Els mateixos protagonistes amb incorporacions de luxe. Sens dubte l’osset Lotso, el dolent de la funció, va ser un revulsiu però també va ajudar a l’èxit un guió molt original i una trama d’acció a l’última part de la pel·lícula que va deixar petits i grans enganxats a la pantalla. I si no en teniu prou esteu d’enhorabona perquè l’any 2019 arribarà Toy Story 4. “Només” 24 anys després de la primera pel·lícula de Pixar que, efectivament, va ser Toy Story. Com passa el temps eh…

Completen el Top 5, a molt poca distància entre elles, dues pel·lícules que hem vist enguany i que demostren que els animalons continuen sent una bona inversió. La quarta de la llista és Buscant la Dory.

La segona part de les aventures aquàtiques d’en Nemo ha aconseguit sumar 1.022 milions de dòlars arreu del món. És a dir, ha superat la seva predecessora que l’any 2003 es va quedar amb 930 milions de recaptació i ocupa el número 8 en aquesta llista.

Per últim, tancant el rànquing de les cinc primeres trobem Zootopia. Aquesta ha estat la sorpresa de l’any ja que ningú s’esperava un èxit tan rotund per un film com aquest. La història de la conilleta que vol ser una policia exemplar ha venut un total de 1.020 milions de dòlars en entrades arreu del món i s’ha colat a dalt de tot d’aquesta cobejada llista.

No podem acabar l’article sense mencionar l’únic film que segueix està al Top 10 des de fa més de 20 anys. Parlem d’El rei lleó que actualment està en 6a posició i des de l’any 1994 no s’ha mogut dels llocs d’honor de la llista. Amb 987 milions de dòlars encapçala els les pel·lícules que s’han quedat a les portes del 1.000 milions. Com si això fos poc…

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha fet de cap de premsa d'un parell de pel·lícules catalanes i és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*