Tret de sortida al Festival de San Sebastian Tret de sortida al Festival de San Sebastian
Les novetats que ens portarà l'esdeveniment Tret de sortida al Festival de San Sebastian

Aquest divendres donem el tret de sortida a la 65a edició del Festival de San Sebastian, amb les novetats de cinema que comporta aquest esdeveniment anual. El dia 22 de setembre Leticia Dolera i Anne Igartiburu inauguraran aquesta nova edició que es podrà veure per La 2, ETB1, eitb.eus i la pàgina web oficial del Festival. Al llarg de la gala s’entregarà el Gran Premi Dipresci a Aki Kauirmäki per Toivon tuolla puolen (El otro lado de la esperanza), es presentarà el Jurat Oficial (format per Jorge Guerricaechevarría, André Szankowski i Savina Neirotti) i el president, l’actor John Malkovich, el qual farà un parlament, i l’equip de la pel·lícula inaugural Submerge (Immersió) amb la presència del director Wim Wenders i l’actriu protagonista, Alicia Vikander.

Entre els múltiples convidats que desfilaran per la catifa vermella hi haurà Javier Bardem, Bérénice Bejo, Steve Coogan, Glenn Close, Penélope Cruz, James Franco, Jean-Pierre Léaud, Benoît Magimel, Arnold Schwarzenegger, Monica Bellucci, Ricardo Darín i Agnès Varda. I és que l’ocasió s’ho mereix, ja que més enllà de les múltiples estrenes, s’entregaran 3 Premis Donostia. El primer serà per l’actor argentí Ricard Darín, i anirà seguit de Monica Bellucci, premiada per la seva trajectòria com a actriu i per a la cineasta Agnès Varda.

L’aparador d’estrenes reflectirà un gran nombre de produccions mundials provinent de diferents països. Entre les espanyoles podrem veure-hi Fe de erratas, dirigida per Borja Cobeaga, Operación Concha, un film ambientat en el mateix festival que l’acull, o Loving Pablo, protagonitzada per Javier Bardem i Penélope Cruz, la qual relata una història d’amor entre una periodista i Pablo Escobar.

A nivell internacional, hi tenim títols com la francesa Len sens de la fête. C’ést la vie!, The disaster artist, La peste, i dins i tot animació japonesa amb Fireworks, should we see it from the other side. Us deixem un enllaç a la programació sencera per tal que hi pugueu navegar.

Però, el Festival de San Sebastián no només mira cap el futur, sinó que també té temps de mirar enrere i homenatjar la feina ben feta. Enguany, la restrospectiva anirà dedicada a tots aquells llargmetratges protagonitzats per Joseph Losey, entre els quals hi ha The Servant (El sirviente, 1963), King and Country (Rey y patria, 1964), Accident (Accidente, 1967) y The Go-Between (El mensajero, 1971).

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*