today-is-a-good-day

‘Bohemian Rhapsody’: Queen desembarca als cines

- Advertisement -

Una de les veus més icòniques dels anys 70-80 va ser la de Freddie Mercury, líder i vocalista de la banda Queen. S’han fet molts documentals sobre la vida del músic però l’any que ve arribarà a la gran pantalla el film que inicialment havia d’estar dirigit per Bryan Singer però que després del seu acomiadament ho estarà per Dexter Fletcher. Segons sembla Singer va faltar durant uns dies al rodatge i, tot i que es va al·legar baixa per malaltia (tant del mateix director com del seu pare), la productora finalment va decidir prescindir d’ell. En el comunicat oficial Fox no es van donar gaires detalls sobre els motius, però s’especula que podria ser per desavinences amb el protagonista del film, Rami Malek. Però tot va tirar endavant i per tancar les polèmiques arriba a les pantalles el 31 d’octubre. A continuació es pot gaudir del darrer tràiler presentat per 20th Century Fox. 

- Advertisement -

Per la seva banda, Singer va fer el seu propi comunicat on explicava que l’estudi li va negar la baixa per poder estar amb el seu pare “greument malalt”. També afirmava que “no volia res més que ser capaç d’acabar aquest projecte i ajudar a honrar el llegat de Freddie Mercury i Queen”, malauradament segons el realitzador, “Fox no m’ho permetrà perquè  momentàniament vaig haver de posar per davant la meva salut i la dels meus éssers estimats”. Un cop formalitzat l’acomiadament, i per tal de no endarrerir-se amb la data d’estrena (prevista pel 25 de desembre), es va contractar ràpidament a un substitut, Dexter Fletcher.

- Advertisement -

Bohemian Rhapsody

El film està protagonitzat per Rami Malek, protagonista de la sèrie Mr. Robot i recent guanyador d’un Emmy. En una entrevista concedida a EW, l’actor afirmava que “quan ets capaç d’obrir els teus ulls i veure a una persona diferent mirant-te al mirall és un moment molt positiu”. Malek estarà acompanyat per Ben Hardy en el paper de Roger Taylor, Gwilym Lee que interpretarà a Brian May i per Joe Mazzello que donarà vida a John Deacon, més conegut com a Deacy.

Bohemian Rhpasody se centra en els inicis de la banda fins al concert Live Aid que van fer l’any 1985. Els originals Brian May i Roger Taylor formaran part del film com a productors musicals. Referent a la mítica veu de Mercury, Rami Malek explicava que “utilitzarem a Freddie tot el que puguem i a mi mateix tot el que puguem”.

Bohemian Rhapsody

La mateixa banda Queen va publicar aquest estiu un comunicat on convida els fans a entrar a una plataforma web sota el títol Put me in Bohemian Rhapsody, i podien enregistrar-se cantant un fragment de la popular cançó des del mòbil o tauleta.  

La recompensa per als que millor ho van fer és la d’aparèixer a la pel·lícula. Una vegada es van rebre les gravacions, un equip les va analitzar i les seleccionades, sortiran al film com a part del públic que canta la cançó durant una presentació en viu de la banda. 

 

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents