‘Estiu 1993’ representarà Espanya als Oscars ‘Estiu 1993’ representarà Espanya als Oscars
El film de Carla Simón continua recollint èxits i reconeixements ‘Estiu 1993’ representarà Espanya als Oscars

Carla Simón (Estiu 1993), Pablo Berger (Abracadabra) i Salvador Calvo (1898. Los últimos de Filipinas), van ser els 3 directors preseleccionats el passat 17 d’agost per l’Acadèmia de cinema espanyol com a possibles representants a l’Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa. Avui, Yvonne Blake, presidenta de l’Acadèmia ha fet públic que serà Estiu 1993 de la directora catalana, la que representarà el cinema espanyol a la gala nord-americana que anunciarà els cinc films candidats el dia 23 de gener del 2018.

 

És la segona vegada que una pel·lícula rodada en llengua catalana després que Pa negre fos escollida l’any 2012. Llavors el film d’Agustí Villaronga no va passar el darrer tall i no va ser una de les 5 finalistes nominades.

L’opera prima de Carla Simón ha rebut grans alabances tant per part del públic com de la crítica, però és que a més, ja compte amb algun guardó i és que va obtenir el premi a la millor òpera prima al Festival de Berlín, va guanyar la Biznaga d’Or a Màlaga i es va alçar com a millor pel·lícula a l’última edició del Fic-Cat.

Ja l’any passat, a la 89a edició de la gala dels Oscars vam poder veure-hi un director català, Juanjo Giménez, nominat al Millor Curtmetratge per Timecode. Ara doncs, a la 90a edició dels premis nord-americans que se celebrarà el 4 de març del 2018, és el torn de Simón a la secció de Millor pel·lícula de parla no anglesa si finalment és nominada.

Irene Solanich

Irene Solanich L'escena del crim

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*