today-is-a-good-day

‘Estiu 1993’ representarà Espanya als Oscars

- Advertisement -

Carla Simón (Estiu 1993), Pablo Berger (Abracadabra) i Salvador Calvo (1898. Los últimos de Filipinas), van ser els 3 directors preseleccionats el passat 17 d’agost per l’Acadèmia de cinema espanyol com a possibles representants a l’Oscar a Millor pel·lícula de parla no anglesa. Avui, Yvonne Blake, presidenta de l’Acadèmia ha fet públic que serà Estiu 1993 de la directora catalana, la que representarà el cinema espanyol a la gala nord-americana que anunciarà els cinc films candidats el dia 23 de gener del 2018.

- Advertisement -

 

- Advertisement -

És la segona vegada que una pel·lícula rodada en llengua catalana després que Pa negre fos escollida l’any 2012. Llavors el film d’Agustí Villaronga no va passar el darrer tall i no va ser una de les 5 finalistes nominades.

L’opera prima de Carla Simón ha rebut grans alabances tant per part del públic com de la crítica, però és que a més, ja compte amb algun guardó i és que va obtenir el premi a la millor òpera prima al Festival de Berlín, va guanyar la Biznaga d’Or a Màlaga i es va alçar com a millor pel·lícula a l’última edició del Fic-Cat.

Ja l’any passat, a la 89a edició de la gala dels Oscars vam poder veure-hi un director català, Juanjo Giménez, nominat al Millor Curtmetratge per Timecode. Ara doncs, a la 90a edició dels premis nord-americans que se celebrarà el 4 de març del 2018, és el torn de Simón a la secció de Millor pel·lícula de parla no anglesa si finalment és nominada.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents