Barcelona serà un dels escenaris del retorn de Mazinger Z Barcelona serà un dels escenaris del retorn de Mazinger Z
La Sagrada Família apareixerà a la nova pel·lícula de Mazinger Z Barcelona serà un dels escenaris del retorn de Mazinger Z

Han transcorregut 45 anys d’ençà que Go Nagai mostrés al món al seu robot Mazinger Z. Va ser el 3 de desembre de 1972 quan el canal japonès Fuji va començar a emetre la sèrie de televisió que avui dia és tot un referent, ja que va iniciar-se el gènere mecha (vehicle de gran mida controlat per un o més pilots) i després van sorgir Robotech, Voltron, Evangelion i Transformers entre d’altres. Aquest cap de setmana ens ha arribar el primer tràiler del nou film. Amb una estètica futurista es poden veure alguns detalls d’aquesta poderosa màquina, que s’alça de nou per protegir al món de l’amenaça del Dr. Hell, a més, ara ja es poden apreciar altres aspectes com la imatge de la Sagrada Família de Barcelona o la Torre de Pisa.

Ara aquesta sèrie d’animació que va impactar als anys 70 i 80 i va rebre inspiració de l’Astro boy (1951) d’Osamu Tetzuka, torna a la gran pantalla. Durant l’AnimeJapan 2017, es van donar algunes pistes sobre l’argument de la pel·lícula, que evidentment tindrà a Mazinger Z com a protagonista. Segons es va poder saber, la història explicarà com a l’illa de Rodas surt a la llum un secret mil·lenari: que allà hi ha enterrats uns autòmats gegants que pertanyen a una civilització ja desapareguda. Arran d’aquest descobriment, el Dr. Hell començarà a maquinar un malèvol pla per controlar aquests robots i així dominar el món. Per intentar aturar-lo el professor Juzo Kabuto construirà el Mazinger Z, la darrera esperança de la humanitat. 

En aquesta ocasió la direcció recaurà sobre Junji Shimizu (One Piece) i es basarà en un guió de Takahiro Ozawa. Durant l’esdeveniment al Japó, també es van fer públics els noms dels actors que posaran veu als personatges principals. Showtaro Morikubo serà Koji Kabuto i Ai Kayano serà la veu de Sayaka Yumi. El disseny dels personatges serà obra de Takayuki Yanase (Ghost in the Shell: Arise) i la productora encarregada de desenvolupar el projecte serà Toei Animation.

La distribuïdora Selecta Visión té a la venda tota la sèrie remasteritzada i com que té els drets s’espera que estreni la pel·lícula al nostre territori. Hem de viatjar al 1974 per trobar la darrera pel·lícula que es va estrenar del mític personatge, es va titular Mazinger Z vs Dr. Hell i era un spin off de la sèrie amb una durada de 25 minuts i dirigida per Arigo Serikawa. Per ara no es tenen gaires detalls, però s’ha habilitat la pàgina web oficial on es poden anar seguint les novetats sobre el projecte, que segons anuncia aquest segon tràiler, arribarà el 13 de gener del 2018 al Japó.

Com a curiositat cal destacar que a una urbanització de Tarragona hi ha una estàtua d’en Mazinger Z construïda a principis dels 80 i que actualment s’ha restaurat. Per altra banda, al 1979 les Falles de València van tenir com a figura principal el protagonista.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*