‘It’: la por als pallassos pot ser letal ‘It’: la por als pallassos pot ser letal
La nova adaptació de la novel·la d'Stephen King tindrà dues parts, que s'estrenaran el 8 de setembre 2017 i al 2018 ‘It’: la por als pallassos pot ser letal

L’any 1987 l’escriptor Stephen King va donar vida a un pallasso diabòlic, un personatge que agafava diverses formes però aquesta era la seva preferida i es feia anomenar Pennywise. La història narra la vida d’un grup de joves que són assetjats i terroritzats per una criatura que anomenen It, el qual és capaç de canviar de forma i alimentant-se del terror que produeixen les seves víctimes. Els fets tenen lloc a diferents èpoques: el passat, a mitjans dels anys 50 quan els protagonistes eren nens i, el present, als 80, quan la criatura torna al poble i ells tornen per complir una promesa.

it remake

L’any 1990 es va estrenar un telefilm de més de 3 hores dirigit per Tommy Lee Wallace (Halloween III o Fright Night 2) i amb Tim Curry (The Rocky Horror Pictures Show o Clue) com a Pennywise, el malvat personatge. Posteriorment, al 1998 es va fer una adaptació per a televisió anomenada Woh. I ara està en producció una adaptació cinematogràfica que estarà dividida en dues parts, que s’estrenaran aquest setembre i l’any vinent la segona. Hi haurà alguna modificació respecte a la novel·la ja que la primera part se centrarà en els protagonistes quan eren nens i la segona quan són adults. Tindrà una classificació R, ja que contindrà escenes no aptes per a menors. Han arribat noves imatges que posen de manifest que fins i tot el més valent donarà un bot de la cadira. Si no t’ho creus, comprova-ho tu mateix…

L’actor que es fica al paper del monstre és Bill Skargard (The Divergent Series o Emperor), el qual ja ha demostrat que la coulrofobia (por irracionals als pallassos o mims) torna a estar de moda i, a la primera imatge promocional, se’l pot veure en un primer pla de la criatura, mirant endavant amb una mig somriure i una expressió terrorífica i amenaçant. L’actor comenta que “Pennywise és un personatge extrem, inhumà. És més un sociòpata, ja que no és humà ni pallasso. Estic interpretant només un dels éssers que It crea. El que és divertit per a aquest ens, pot no ser-ho per a la resta, tot i que ell ho troba normal”.

Andrés Muschietti, el director de la nova adaptació, va adquirir la popularitat gràcies al film de terror Mamá que va produir Guillermo del Toro (Crimson Peak, Pacific Rim o El laberinto del fauno), basat en el curtmetratge espanyol del mateix director i títol.

remake it

Després de diversos problemes el projecte ha tirat endavant i  arriba a les cartelleres el 8 de setembre. L’actor Will Poulter, que havia d’interpretar a Pennywise, va abandonar el projecte i, posteriorment, el director inicial, Cary Fukunaga, també en va ser substituït.

 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*