Amors des de Corea del Sud

- Advertisement -

El gènere per excel·lència al país coreà és sense cap mena de dubte la comèdia romàntica, però cal recalcar que quan es posen seriosos a l’hora d’explicar-nos qualsevol història d’amor són capaços de fer-nos vessar més d’una llàgrima i traslladar-nos a racons del cor que mai haguéssim pogut imaginar que existien. Avui intentaré recomanar-vos un petit top de les millors pel·lícules romàntiques d’aquest país (de manera totalment personal) perquè les pugueu gaudir amb la parella i passar unes vacances d’allò més sentimentals.

The beauty inside

Segurament una de les millors pel·lícules dins del gènere d’aquests últims anys I una declaració d’intencions del seu director, el qual debuta a la direcció amb aquesta història d’amor totalment innovadora i original que ens deixarà bocabadats per la seva qualitat en diferents apartats. Si busqueu una pel·lícula que us marqui i que vulgueu recordar durant molt de temps, aquesta és la vostra ocasió.

- Advertisement -

La història ens explica la vida d’un jove anomenat Woo-Jin que cada dia es desperta dins del cos d’una altra persona de diferent edat, sexe o nacionalitat. Per dins ell segueix sent el mateix, però per fora sempre canvia d’aparença, fet que li fa la vida molt difícil. Serà llavors quan coneix la constant de la seva vida i la que més estima, la Yi-Soo, una noia que treballa en una botiga de mobles i que despertarà en ell un sentiment que mai havia sentit per ningú, l’amor.

- Advertisement -

El millor d’aquesta història es sense cap mena de dubte la manera com Woo-Jin viu el dia a dia segons la persona que li toca ser i com intentarà conquerir el cor de la Yi-Soo sabent que no pot estar més d’un dia en el mateix cos. Serà llavors quan ell intenti planejar la millor tàctica per aconseguir apropar-se a ella i conquerir-la sense que s’espanti… Com us sentiríeu si la persona a qui esteu coneixent canviés cada dia d’aparença? És per això que aquesta pel·lícula s’anomena la bellesa interior i que intenta demostrar que quan un s’enamora d’algú, no s’enamora només d’un físic.

Un pel·lícula perfecta en tots els seus apartats, fotografia excel·lent, guió sense forats, actuacions excelses i una banda sonora que és una autèntica delícia. Han Hyo-Joo, la nostra protagonista, és sense cap mena de dubte una de les actrius més carismàtiques del país i a la vegada un dels noms que hauria de sonar amb més força aquests propers anys. Gràcies a la trama i al fet que el nostre protagonista canvia d’aparença constantment, podrem veure un munt d’estrelles del panorama coreà que podreu reconèixer amb facilitat, entre les quals trobarem a la genial Chun Woo-Hee, al jove i elegant Park Seo-Joon, al veterà Bae Seong-Woo o al sempre efectiu Lee Jin-Wook, entre d’altres.

Si voleu saber el final d’aquest romanç i si en Woo-Jin aconseguirà viure la resta de la seva vida al costat de la Yi-Soo, no tindreu més remei que veure la pel·lícula. Creieu-me si us dic que mai haureu vist res igual. The beauty inside es una masterclass de com fer bon cinema.

A moment to remember

Si abans parlàvem d’un final feliç i d’una pel·lícula animada i diferent, aquí se’ns presenta tot el contrari, una història dramàtica i plena de moments tristos que no treuen que sigui una de les trames més precioses que s’han pogut dur a terme a la pantalla gran. Si el que preferiu és vessar algunes llàgrimes i compartir una experiència que pot ser dura per alguns de vosaltres però a la vegada reconfortant i plena, no us perdeu aquest llargmetratge que farà endinsar-vos en un estrany plaer.

En aquesta ocasió tractarem la història d’un romanç entrebancat per una malaltia que pot arribar a ser molt dura de tractar, l’alzheimer. Una malaltia que aquí es toca amb sensibilitat i bon gust, tot i que ens quedarem realment tocats en veure el final de la pel·lícula i és que com tots sabem, és complicat viure dignament quan un perd la noció de tot el que l’envolta. Un llargmetratge que ens consciencia en certa manera del que pot arribar a ser aquest mal tràngol i del que podem fer per poder suportar-ho millor i demostrar el nostre amor a una persona que el pateix.

Els nostres protagonistes ens donen una lliçó de com estimar per sobre de totes les demés coses i intentar viure dignament passi el que passi. Recordarem durant molt de temps el paper que aquí desenvolupa el nostre protagonista, Jung Woo-Sung, el qual segurament estigui davant del seu millor paper a la seva llarga carrera al món de la gran pantalla. De la noia (Son Ye-Jin) també podem dir el mateix, tot i que aquesta pel·lícula va ser una producció que va passar bastant desapercebuda, però que mai està de més recuperar. Servidor va vessar més d’una llàgrima i no sol ser una cosa fàcil d’aconseguir en el meu cas.

Always

- Advertisement -

A Always us trobareu amb la que segurament sigui l’actriu amb més talent en aquest gènere, capaç d’omplir la pantalla amb la seva presència i el seu carisma i deixant-nos bocabadats amb la seva bellesa incomparable. Si no us va enamorar suficient a The beauty inside, prepareu-vos per fer-ho ara. Sí, estic parlant de Han Hyo-Joo de nou, que ens entrega una de les seves millors actuacions i un dels millors guions del gènere, escrit amb fermesa i passió, deixant-nos amb una tensió i un bon regust de boca a parts iguals. Segurament la meva preferida del top juntament amb The beauty inside, per motius més que evidents un cop la veieu.

Tot comença com una pel·lícula més, una trobada ocasional, una relació normal, però el punt original aquí serà la incidència d’ella. Una noia cega que viu la seva vida a l’ombra de tot i que ha sabut espavilar-se per ella mateixa sense ajuda de ningú més a part del seu gos.

A partir d’aquí podreu veure la sensibilitat amb la qual el director tracta cada una de les situacions que ens proposa a la pantalla, on l’home que intenta expressar el seu amor per ella farà de tot i més, tenint en compte el seu passat i l’actual present, on la seva única motivació és passar les nits a un punt de guàrdia situat en un aparcament on el més interessant és veure alguna cosa a una petita televisió.

El tractament del so en aquesta pel·lícula és vital i un total encert, ja que a través dels diferents sorolls que ens proporciona la pel·lícula podrem sentir-nos com la protagonista i podrem intentar posar-nos a la pell d’una persona que viu en la total foscor. Han Hyo-Joo ens demostra el seu talent i la seva excel·lent actuació amb la dificultat inclosa de transmetre el que és ser una persona cega.

Oasis

Si per el contrari preferiu un clàssic entre els clàssics, haureu de veure Oasis, una de les pel·lícules més famoses del país i amb un repartiment estel·lar, on Sol Kyung-Gu i la llegenda del cinema coreà Moon So-Ri ens deixen amb l’ai al cor i un munt de llàgrimes als ulls a causa de les seves increïbles actuacions i a la impecable direcció del gran Lee Chang-Dong, un director de qui se’n parla poc i se n’hauria de parlar més només per pel·lícules com Peppermint Candy o Poesía.

Si encara no sou coneixedors del cinema d’aquest director, us animo sincerament a començar a veure les pel·lícules esmentades abans i Secret Sunshine, una peça d’autor de gran qualitat i talent que heu de tastar amb intensitat. D’Oasis en diré poc perquè crec que és una pel·lícula que s’ha de descriure per ella mateixa i que és millor veure sense cap mena d’explicació, perquè com es diu sempre, una imatge val més que mil paraules.

Segurament, es convertirà en un clàssic i una imprescindible en el vostre cas també. Prepareu-vos per un viatge ple de sensacions i sentiments intensos.

My sassy girl

Per acabar, una pel·lícula de culte que va rebre les alabances de tothom (tant de premsa com de públic) i que va tenir el seu conseqüent remake per part del cinema americà. My sassy girl, és un exemple de com combinar comèdia i romanticisme a parts iguals i que sap com fer-nos entretenir en cada un dels minuts de metratge que ens ofereix, tot i comptar amb més de dues hores, les quals se’ns convertiran en només uns minuts degut a la lleugeresa de trama i el ritme divertit i desenfrenat.

Si un adjectiu defineix aquesta pel·lícula és: divertida, molt divertida. Podríem dir que aquest va ser l’origen de l’allau de pel·lícules dins del gènere romàntic a Corea del Sud i l’excusa perfecte per començar a fer petites còpies en les trames de les que van voler seguir el seu camí a taquilla. My sassy girl pot semblar la típica pel·lícula de comèdia romàntica que tots hem vist, però si per alguna raó s’ha tornat un objecte de culte amb el pas dels anys és per la seva manera de dirigir-la i per com se’ns expliquen les diferents situacions dels nostres protagonistes, els quals tindran de tot menys una vida normal i corrent.

Atents a un guió que demostra com, dins d’aquest gènere, també se’ns pot sorprendre amb girs de guió que ens porten entre coixinets a un final realment digne i sorprenent. Destaquem també la profunditat dels dos personatges principals de la pel·lícula, els quals desprenen un carisma realment especial. Gràcies a aquest llargmetratge va saltar a la fama Gianna Jun, la bella i talentosa actriu que podem trobar a d’altres pel·lícules com The thieves o The man who was superman. Anys després Cha Tae-Hyun, el noi protagonista, tornaria a repetir en la seqüela d’aquesta producció que va caure en diferents sorts, ja que copiar la mateixa fórmula mai dona els mateixos resultats.

Sense cap mena de dubte, aquestes cinc propostes són totalment diferents entre si i desprenen originalitat i bon gust que faran del vostre temps, un temps ben invertit. No us penedireu en absolut de dedicar un parell d’hores a cadascuna d’aquestes obres d’art. A gaudir!

- Advertisement -
Jay Ferhttp://asian-madness.blogspot.com.es/
'Asian Madness' és el nom d’un blog cinèfil que dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Creat per Juanma Fernàndez, de 27 anys i cinèfil des de que té memòria, ha dedicat mitja vida a submergir-se i estudiar tot el que té relació amb el setè art tant de manera autodidacta com a través d’un curs a l’ESCAC. Actualment es dedica al sector de la logística fet que no li fa perdre la passió pel que més estima, el cinema.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents