Filmets: el paradís del curtmetratge amb més de 250 propostes Filmets: el paradís del curtmetratge amb més de 250 propostes
La 43a edició del festival se celebrarà del 20 al 29 d’octubre Filmets: el paradís del curtmetratge amb més de 250 propostes

Del 20 al 29 d’octubre la 43a edició del Filmets Badalona Film Festival farà del Barcelonès la capital del curt  per uns dies. En questa edició oferirà més de 250 projectes al Teatre Zorrilla, el Teatre Blas Infante, el Teatre Principal i l’Institut Francès de Barcelona. Ja es pot consultar la programació provisional que el certamen ha fet pública quan encara queden unes quantes setmanes per a l’arrencada.

L’edició d’enguany té produccions procedents de països de 4 continents i com sempre l’entrada serà gratuïta. El quadre provisional de projeccions de l’edició d’enguany compta amb 25 sessions, que es desenvoluparan totes al Teatre Zorrilla a excepció d’una, que s’oferirà a l’Institut Francès de Barcelona. D’altra banda, l’OFF FILMETS es desenvoluparà bàsicament al Teatre Blas Infante, on es faran 6 sessions de Filmets Primària, adreçades a alumnes de 3r curs de Primària, i 6 sessions més de Filmets Secundària, adreçades a alumnes de 4t curs d’ESO.

En l’edició d’aquest any, Alemanya serà el país protagonista de la secció FOCUS FILMETS. A més de projectar-se curts d’aquest país, es comptarà amb la presència de diferents directors que vindran a presentar la seva obra.

Primers curts confirmats

Encara falten uns dies per saber tota al programació però l’organització ja ha avançat part del que es podrà veure en aquesta edició amb curts que ja han estat guardonats en d’altres festivals de cinema. És el cas del curt La femme et le TGV, una producció suïssa protagonitzada per Jane Birkin. El curt ha estat guardonat a Locarno i nominat a l’Òscar. La seva projecció al festival serà també la primera vegada que es veurà a l’Estat espanyol. També es projectarà el curtmetratge Le film d’été, que ha guanyat aquest 2017 el Grand Prix National a Clermont-Ferrand. Així mateix es podrà veure ‘Sing’, d’Hongria, guanyadora de l’Òscar al millor curtmetratge de ficció aquest 2017.

Els curts també  mostraran treballs d’actors i actrius de fama mundial. És el cas de Claudia Cardinale, del curt L’Auveugle et la Cardinale; James Brolin del curt A Beautiful Day o Ed Asner, amb el curt Super Sex entre d’altres. També veurem a John Hurt en el seu darrer treball en una pel·lícula i que porta per títol Break i Isabelle Huppert amb Ce qui nous éloigne.

Entre els intèrprets catalans que passaran pel certamen s’ha confirmat la presència de Francesc Orella, Nora Navas i Lluís Marco, entre d’altres. Els curts de Filmets acostumen a tenir un llarg recorregut… En la passada edició de 2016 dos dels curts projectats i guardonats a Badalona van optar a un Òscar. Es tractava d’Ennémis Intérieurs, Venus de Badalona a la Millor Pel·lícula 2016, i Timecode.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*