today-is-a-good-day

‘Death Note’: preparats per repartir justícia

- Advertisement -

El quadern de la mort, més conegut com a Death Note, és una sèrie de 12 volums manga que va sorgir l’any 2003 de la mà de Tsugumi Oba i il·lustrada per Takeshi Obata, tal va ser l’èxit assolit que el mateix any que va acabar de publicar-se es va emetre l’anime amb un total de 37 capítols. Com era d’esperar els japonesos no van esperar per dur a terme una trilogia de films en imatge reals basats en el manga homònim.

Netflix, que sempre mira de crear sèries i pel·lícules d’èxit immediat i ampliar els seus seguidors, va anunciar que seria l’encarregada de distribuir un nou projecte centrat en el jove Light Yagami i el seu quadern de la mort, la qual s’estrenarà el pròxim 25 d’agost. Ahir es van fer públiques les primeres imatges que pronostiquen una ficció fosca, amb tocs fantàstics i personatges aterridors.

- Advertisement -

- Advertisement -

La història se centra en el jove Light Yagami, un estudiant de batxillerat que es troba un quadern amb poders sobrenaturals anomenat Death Note, amb el qual és capaç de matar persones si hi escriu els noms d’aquestes, mentre el portador de la llibreta visualitza mentalment la cara de qui vol assassinar. Light emprèn la missió d’eliminar tots els criminals i crear un món lliure de maldat, però els seus plans es veuran frustrats per L, un famós i misteriós detectiu privat.

L’actor que es ficarà al paper del shinigami Ryuk, una espècie de Déu de la mort, serà Willem Dafoe (Dog eat Dog), una sensacional notícia, ja que interpretarà un dels personatges més carismàtics. Per contra, Natt Wolf (Paper Towns) que serà Light Yagami, Keith Stanfield (War Machine o Straight Outta Compton) que esdevindrà el misteriós L i Margaret Qualley (The Nice Guys o la sèrie The Letfovers) que serà Misa Amane, no semblen ser els candidats ideals. Segons els seguidors el primer no encaixa, el segon perquè és un actor de color i el personatge que interpreta no ho és i la noia a causa que no desprèn la seducció que té la protagonista original.

death note

death note

La direcció va a càrrec d’Adam Wingard, un expert en la matèria, pel que fa a terror, ja que ha dirigit Blair Witch, The Guest, You’re Next, V/H/S o The ABCs of Death, entre d’altres. No se sap com serà aquesta adaptació de l’emblemàtic anime, però per ara no acaba de convèncer i s’hauria de donar una oportunitat als protagonistes.

Els mitjans de comunicació han elogiat les publicacions tant del manga com de l’anime, però molts també l’han criticat pel seu alt contingut agressiu. A Xina, es va prohibir ja que els nens modificaven els seus quaderns per tal que fossin similars al que surt a la sèrie. Esperem que aquí l’efecte no sigui tan negatiu i arribi de forma adequada al públic.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents