La ficció televisiva del curs 2017-2018

- Advertisement -

Ja fa un temps que es pot afirmar que vivim en una època daurada de la televisió. El públic cada vegada és més ampli i divers, per això, apareixen cada vegada més productes que van destinats a tots aquests subgrups de teleespectadors. Lamentablement ja hem viscut el final de la setena temporada de Game of Thrones i sí, estem tots desolats però aquesta no era l’única estrena que generava expectatives. Des d’El Cinèfil hem fet un recull d’aquelles sèries que han despertat (o que s’espera que despertin) un gran interès per part dels espectadors i, que són les més esperades d’aquest curs 2017-2018.

Superherois

Luke Cage

- Advertisement -

Després d’estrenar-se la primera temporada que va passar una mica desapercebuda, Netflix l’ha renovat per una de segona. En aquest cas seguim un dels defensors en solitari, Luke Cage, un home que aconsegueix una súper força per causes desconegudes. En un principi Cage no vol utilitzar les seves habilitats especials però s’hi veurà forçat, quan el seu passat l’atrapi.

- Advertisement -

The Punisher

El noi dolent de Marvel tindrà sèrie pròpia després de deixar-se veure per la ficció protagonitzada per Daredevil. The Punisher també arribarà de la mà de Netflix i es basarà en la història del justicier Frank Castle, que mogut per la venjança decidirà resoldre comptes pendents per la seva banda. Anteriorment, aquest personatge ja s’ha pogut veure a la gran pantalla en tres ocasions, l’any 1989 que va comptar amb Dolph Lundgren com a protagonista, l’any 2004 i l’altre quatre anys més tard.

series 2017-18

Inhumans

Marvel dóna molt de si i, a partir de setembre coneixerem una nova categoria d’humans sorgits de les seves pàgines i que posseeixen habilitats extraordinàries. Aquesta raça de súper humans viu apartada i oculta de la resta d’humans però un d’ells, el germà del líder suprem, cansat d’aquesta situació decideix actuar i declarar la guerra a la raça humana. Aquí comença una història de traïció i venjança que tindrà com a camp de batalla la Terra.

The Gifted

I ara toca centrar-nos en un altre tipus de superherois, els mutants. L’any 2000 arribava al cine la primera adaptació d’aquest univers de personatges que amb el pas del temps s’ha anat estenent. Aviat arribarà per la petita pantalla un nou projecte que estarà directament relacionat amb les pel·lícules però que comptarà amb cares noves. La història se centrarà en com una família ha de fugir quan els pares descobreixen que els seus fills són mutants. Perseguits pel govern hauran de deixar casa seva i en el seu camí es trobaran amb un grup de mutants que lluita per sobreviure.

estrenes sèries 2017-2018

Terror i intriga

- Advertisement -

Castle Rock

Stephen King és un dels grans mestres del misteri i del terror i, en el terreny de la literatura és un dels grans però sembla que ha decidit fer un pas més i provar sort a la televisió. King està preparant una sèrie que es basarà en el seu univers fictici i que tindrà com a punt neuràlgic Castle Rock, un dels escenaris més coneguts dels seus relats. La sèrie comptarà amb 10 episodis i estarà produïda per Bad Robot, la productora de J.J. Abrams.

Stranger Things 2

Els misteris transcorreguts a Hawkins durant la primera temporada continuaran. Els mateixos nens protagonistes continuaran tenint aventures que els portaran, potser, més enllà d’aquest món. Tot i que no s’han revelat molts detalls sobre aquesta nova temporada, els seus creadors sí que van dir que passaria un any després dels fets ocorreguts durant la primera, així que avançarem fins a la tardor de 1984. El que es pot deduir pel nou pòster és que hi haurà uns monstres força més grans que el Demogorgon. Caldrà esperar per veure a què s’hauran d’enfrontar els protagonistes.

Black Mirror 4

Una de les grans ficcions en el terreny del thriller, la ciència-ficció i el misteri és Black Mirror creada per Charlie Brooker i que es va estrenar l’any 2011. La quarta temporada ja s’està rodant i comptarà amb grans fixatges davant i darrere la càmera. En aquesta nova entrega de capítols hi haurà més varietat de gèneres i s’apostarà per tons i estètiques molt diferents, segons va explicar Brooker. Per ara només es coneix el títol dels sis episodis i els directors encarregats de dur-los a terme.

estrenes sèries 2017-2018

Comèdia

Big bang theory

Després de deu anys en antena seguint les aventures i desventures de la colla de nerds/friks, ha arribat la confirmació que Big Bang seguirà durant dues temporades més. Els seus protagonistes principals, ja han firmat els seus nous contractes i només queda per confirmar la presència de Melissa Rauch (Bernadette) i Mayim Bialik (Amy), que encara estan pendents d’acabar de negociar les condicions dels seus contractes però, tot apunta que seguiran a la sèrie després que els seus companys s’abaixessin el sou a favor seu. L’onzena temporada arribarà per respondre moltes preguntes que es van quedar a l’aire com ara, si Amy acceptarà la proposta de Sheldon o no.

Young Sheldon

Per altra banda, però sense allunyar-nos gaire tenim l’esperada estrena de l’spin off Young Sheldon, que ens permetrà conèixer part de la infància d’un dels protagonistes de Big Bang. A partir del mes de setembre seguirem a Iain Armitage (el Sheldon Cooper de 9 anys) i a la resta de la seva família. Després de la confirmació de renovació per dues temporades més de Big Bang, aquestes dues sèries aniran desenvolupant-se alternament. Jim Parsons, encarregat de donar vida al Sheldon adult, també està vinculat al projecte i, tot i que no apareixerà posarà la veu per anar explicant la història.

estrenes sèries 2017-2018

Drama

13 reasons

Una de les sèries revelació d’aquest any ha estat Reasons 13 reason why, adaptació de la novel·la de Jay Asher. La trama segueix a un estudiant de batxillerat, Clay Jensen, que tracta de descobrir què li va passar realment a una companya seva de classe, Hannah Baker, que es va suïcidar. Tot i les crítiques que ha rebut, per la seva duresa, Netflix no va dubtar ni un moment de renovar la sèrie i seguir desentrellant els misteris que envolten la mort de Hannah. Brian Yorkey va assegurar que encara queden moltes veus per sentir i versions que encara no es coneixen, així que en aquesta segona temporada se’ls donarà l’oportunitat de parlar. També s’ha fet oficial que Katherine Langford, encarregada de donar vida a Hannah Baker, reapareixerà en aquesta segona tongada que comptarà amb 13 episodis.

estrenes sèries 2017-2018

Aventures

Star Trek: Discovery

Existeix una llarga tradició vinculada a l’imaginari d’Star Trek. Aquesta tardor arribarà una nova ficció que seguirà de nou les aventures d’una tripulació per les immensitats de l’espai. En aquesta ocasió, s’apostarà per una trama horitzontal al llarg de tota la temporada en lloc de missions o casos setmanals. De moment, se sap que la trama seguirà el rastre de la tinent Rainsford i la seva tripulació aprofundint en una part de la història de la Flota Estel·lar que va ser mencionada a la sèrie original, però mai va ser mostrada.

estrenes sèries 2017-2018

Les catalanes

Com si fos ahir

Ara que La Riera ha arribat definitivament a la fi, sembla que la sobretaula catalana ha quedat una mica orfe, però no patiu que TV3 ja té substitut. La sèrie girarà al voltant d’una colla d’antics amics que es retroben al cap de 25 anys i, començarà girant al voltant d’un tràgic accident que serà el punt de partida de tot l’argument. Tot i que no serà una comèdia, l’humor sorgirà de manera espontània de les petites situacions de cada dia. Els quatre personatges principals estaran interpretats per Marc Cartes, Àurea Márquez, Eduard Farelo i Sílvia Bel.

Merli 3

Amb l’arribada del setembre tornen les classes però atenció que no tot són males notícies, també suposarà el retorn de Merlí. El rodatge de la tercera temporada ja està en marxa i tots són conscients que el temps d’institut s’està acabant i que s’acosta la selectivitat i la universitat. En aquesta nova temporada trobarem un Merlí que haurà de competir amb una nova professora, la Silvana, que es guanyarà la simpatia dels alumnes i qüestionarà el seu lideratge.

estrenes sèries 2017-2018

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents