today-is-a-good-day

‘The snowman’: crims a la neu

- Advertisement -

Temps enrere ja vam mencionar què eren els nòrdic noir i què els feia diferents de la resta de films policíacs o detectivescos. El boom de la saga Millenium de Stieg Larsson va desencadenar una atracció pels crims nòrdics. El fred del clima i de les situacions, la psicologia dels personatges i la brutalitat del crim ens atrauen.

The-Snowman

- Advertisement -

The Snowman (El hombre de nieve) és la nova pel·lícula basada en un best seller de l’escriptor noruec Jo Nesbø. Harry Hole, el detectiu ideat per l’escriptor i protagonista de moltes de les seves obres, investiga la desaparició de la mare d’un nen. L’única pista que té és la seva bufanda, la qual va aparèixer al coll d’un ninot de neu.

- Advertisement -

Michael Fassbender (detectiu Harry Hole) i  Rebecca Ferguson (Katrine Bratt) es posen a les mans del director suec Tomas Alfredson per donar vida a aquesta nova trama nòrdica, la primera que veiem de Harry Hole a les pantalles. I de fet, fa poc vam poder veure el primer tràiler i pòster.

Aquest film se sumarà a la llarga llista de nòrdic noir que ens arriba i a la llista que comença a acumular Jo Nesbø en qualitat d’adaptacions literàries.

Deadline torp (2005) de Nils Gaup

Telefilm el qual va comptar amb un guió de la mà de l’escriptor suec. Tot i que no és sortit directament d’una de les seves novel·les sí que mostra el seu segell. El film, que es basa en un fet real, se centra en un atac a un banc que es va produir l’any 1994 a la ciutat noruega de Larvik.

Headhunters (2011) de Morten Tyldum

En aquest cas, sí que veiem una adaptació literària on seguim els passos d’un ambiciós caçatalents anomenat Roger Brown, el qual intenta robar una obra d’art molt valuosa.

Arme Riddere (2011) de Magnus Martens

En aquest cas tampoc provenim d’una novel·la de l’autor, però sí d’un relat. Una comèdia criminal protagonitzada per Oscar Svendsen, un home que desperta amb una escopeta a la mà i rodejat de cadàvers, però està convençut de la seva innocència.

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents