today-is-a-good-day

Els crims dels Manson des de la perspectiva Tarantino

- Advertisement -

Chrales Manson ha mort però el seu macabre llegat passarà pel cinema de la mà d’un expert en la matària… És probable que molts de vosaltres estigueu familiaritzats amb un seguit d’assassinats que van tenir tenir lloc cap a finals del anys 60 a càrrec de “la família Manson”. De fet aquest grup estava encapçalat per Charles Manson, un home que va passar-se la vida entrant i sortint de la presó entre els 12 i 32 anys. Al 1967 va arribar a San Francisco on el moviment hippie estava en ple auge, així doncs, de mica en mica va consolidar-se com un líder espiritual a qui un grup de persones van segui per conformar aquesta hipotètica família.

- Advertisement -

Les seves activitats no eren les de qualsevol altra secta sorgida pel moviment, ja que entre les seves pràctiques en destacaven l’experimentació amb al·lucinògens, prostitució, poligàmia i algun assassinat esporàdic (tot molt flower power per a ells). Però, la fama els va arribar quan dos anys més tard, van cometre un assassinat múltiple a Califòrnia; el grup va entrar a una reunió privada a casa de Roman Polanski i van matar a cinc persones, entre elles l’actriu i dona del cineasta, Sharon Tate, qui, a més, estava embarassada de 8 mesos.

- Advertisement -

Per a ells tot era mera diversió i no contents amb els seus actes, l’endemà van irrompre a casa dels empresaris Leno i Rosemary LaBianca, als quals van torturar i assassinar brutalment amb armes blanques. Per fortuna, poc després els seus actes van ser perseguits i jutjats. Van rebre condemnes molt dures. Charles va ser sentenciat amb la perpètua i altres membres van estar dècades sota reixes.

A tot això Quentin Tarantino ha anunciat recentment que el seu proper film estarà basat en aquest tètric relat, el qual ha estat portat al cinema i televisió en múltiples ocasions, però el punt de vista del cineasta serà clau per mostrar la realitat des de la seva sanguinolenta visió com ja ens té acostumats. Tot i que hi ha rumors que situen Brad Pitt, Leonardo Di Caprio. Tom Cruise i Margot Robbie en aquesta polèmica i controvertida pel·lícula no hi ha res segur. El que sí s’ha confirmat és que la producció correrà a càrrec de Sony Pictures tal com ha confirmat la companyia a Deadline. Tarantina ha de canviar de productor ja que el seu home de confiança habitual era Harvey Weinstein… Sí, sí el dels escàndols per assetjament sexuals a Hollywood que no es farà càrrec de la pel·lícula perquè ha estat acomiadat de la seva pròpia empresa.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents