Els crims dels Manson des de la perspectiva Tarantino Els crims dels Manson des de la perspectiva Tarantino
La família Manson va dur a terme un seguit d'assassinats, com el de la dona de Roman Polanski Els crims dels Manson des de la perspectiva Tarantino

És probable que molts de vosaltres estigueu familiaritzats amb un seguit d’assassinats que van tenir tenir lloc cap a finals del anys 60 a càrrec de “la família Manson”. De fet aquest grup estava encapçalat per Charles Manson, un home que va passar-se la vida entrant i sortint de la presó entre els 12 i 32 anys. Al 1967 va arribar a San Francisco on el moviment hippie estava en ple auge, així doncs, de mica en mica va consolidar-se com un líder espiritual a qui un grup de persones van segui per conformar aquesta hipotètica família.

Les seves activitats no eren les de qualsevol altra secta sorgida pel moviment, ja que entre les seves pràctiques en destacaven l’experimentació amb al·lucinògens, prostitució, poligàmia i algun assassinat esporàdic (tot molt flower power per a ells). Però, la fama els va arribar quan dos anys més tard, van cometre un assassinat múltiple a Califòrnia; el grup va entrar a una reunió privada a casa de Roman Polanski i van matar a cinc persones, entre elles l’actriu i dona del cineasta, Sharon Tate, qui, a més, estava embarassada de 8 mesos.

Per a ells tot era mera diversió i no contents amb els seus actes, l’endemà van irrompre a casa dels empresaris Leno i Rosemary LaBianca, als quals van torturar i assassinar brutalment amb armes blanques. Per fortuna, poc després els seus actes van ser perseguits i jutjats. Van rebre condemnes molt dures. Charles va ser sentenciat amb la perpètua i altres membres van estar dècades sota reixes.

Tota aquesta cruel història no és perquè desitgem que arribi Halloween o perquè ens vagi el gore (que pot ser també), més aviat és perquè Quentin Tarantino ha anunciat recentment que el seu proper film estarà basat en aquest tètric relat, el qual ha estat portat al cinema i televisió en múltiples ocasions, però el punt de vista del cineasta serà clau per mostrar la realitat des de la seva sanguinolenta visió com ja ens té acostumats. Probablement agafi declaracions del mateix Charles Manson i de Roman Polanski, però el projecte encara necessita agafar embranzida i queda més o menys un any perquè comenci el rodatge. Per ara s’ha mig confirmat que Brad Pitt i Jennifer Lawrence protagonitzaran aquesta polèmica i controvertida pel·lícula.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

  • John Smith

    16 de juliol de 2017 #1 Author

    Tot depèn de quina versió dels fets doni: l’oficial o la no oficial. Una versió oficial té poc interès la filmi qui la filmi.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*