today-is-a-good-day

Arriba la 2a edició de l’Infest Rubí

- Advertisement -

L’any passat la ciutat de Rubí donava la benvinguda a un nou festival dedicat al cinema i, concretament, centrat en el format dels curtmetratges. El Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak de Rubí, l’Infest, celebrarà la seva segona edició els propers 14 i 15 de juliol i la plaça del Celler cooperatiu tornarà a ser el centre neuràlgic. L’Infest va néixer amb la voluntat de donar visibilitat a projectes audiovisuals locals i per promoure cinema de qualitat.

infest 2017

- Advertisement -

“Ens interessa que la gent faci curtmetratges al mateix temps que gaudeix”, explica Imanol Fernández, un dels organitzadors del festival. Segons ells, una de les grans virtuts del festival és que al final es barregen projectes amateurs amb altres molt professionals. Un exemple clar que mostra que la gent aposta per aquest festival és, que un dels curts que han rebut, ha estat guardonat amb un Goya. En aquesta segona edició, se seleccionaran una vintena de curts que seran analitzats per un jurat professional i que podran optar a premis d’entre 250 i 500 euros.

- Advertisement -

La intenció dels seus organitzadors és que cada any el festival estigui regit per una temàtica concreta. L’any passat es van centrar amb els insectes, que és la marca personal del Festival, i enguany s’han decidit pels revivals. Ignasi Muñoz, un altre dels organitzador, explica que “busquem una estètica relacionada amb la moda dels remaks i amb l’ochenterisme. La primera edició de l’Infest va tenir una gran acollida per part del públic i això és el que ha fet que s’hagi apostat per una nova entrega.

infest 2017

Més de 700 persones van passar el 2016 per Rubí i van gaudir dels curtmetratges i de les activitats paral·leles i es van rebre més de 1.000 projectes, dels quals finalment es van seleccionar una trentena. Les expectatives per aquesta segona edició són molt bones i prova d’això, explica Imanol Fernández, és que aquest any han ampliat la programació i també hi haurà més activitats.

Relacionat amb les activitats, l’any passat es va poder gaudir de concerts, xerrades i performances teatrals i, en aquesta nova edició s’afegiran un parell d’activitats. Fernández diu que es tractarà d’una sessió de maquillatge zombi i un corre-bars, que tindrà lloc per diferents establiments de la ciutat i que finalitzarà en el Festival. Les persones que participin al Correzombis podran assistir com a humans o com a morts vivents. Enguany també s’ha pensat de cara als més petits que el dissabte, podran gaudir d’activitats relacionades amb el cinema pensades per ells.

Smartshorts

Com en l’edició anterior, també hi ha una secció dedicada als curts rodats amb telèfons mòbils. Els projectes presentats han estat valorats per l’audiència de Rubitv.cat, la qual ha atorgat el premi a Marina Sancho pel seu curt Pesadilla en Elm Street. Les obres havien de recrear escenes de pel·lícules com Pulp Fiction, Transformers o Napoleon Dynamite. Marina Sancho ha obtingut un 41% dels vots, per davant de Más fuerte, que recreava una escena del film Toro Salvaje, de Chencho Ramos, que va aconseguir el 39% de les votacions de l’audiència. El curt guanyador es podrà veure projectat al festival i Sancho podrà gaudir gratis d’un escape room per a sis persones.

infest 2017

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents