today-is-a-good-day

La força i el costat fosc tornen a enfrontar-se a l’Episodi VIII

- Advertisement -

L’episodi 8 de la saga galàctica Star Wars s’estrena el proper 15 de desembre i des de la casa Disney estan fent tots els possibles per mantenir el misteri al voltant d’aquest nou film. De moment només uns quants afortunats han pogut veure la pel·lícula. La resta de mortals ens hem de conformar amb el nou tràiler i les moltes especulacions i rumors que corren per la xarxa. El protagonisme dels que segurament són els dos darrers Jedis (Rey i Skywalker) queda ben palès a la pel·lícula que dirigirà Rian Johnson (Looper, Breaking Bad). El nou tràiler revela força coses però potser la més important és la lluita interna de la protagonista entre la força i el costat fosc. Per cert, igual que l’Episodi VII, aquesta nova entrega de la saga arribarà a les nostres sales també en català.

- Advertisement -

El primer tràiler de l’Episodi VIII ens va deixar amb una mica mal cos perquè el propi Luke Skywalker ens advertia que s’acostava la fi dels Jedi! El clip no revela massa sobre l’argument més enllà de l’entrenament de la padawan protagonista Rey (Daisy Ridley) i el seu nou mestre, el veterà Luke Skywalker (Mark Hamil) que porta uns anys retirat del món i ens sorprèn amb la frase: “ha arribat el moment final pels Jedis”.

- Advertisement -

També queda clar que tothom (que va quedar viu) torna. Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, BB-8 i Carrie Fisher (que interpretarà per últim cop la princesa Leia) seran els protagonistes. De totes maneres, una de les incògnites més ben guardades continua sent el títol de la pel·lícula, Star Wars: The Last Jedi, un títol que en la seva versió anglesa seguia mantenint certa ambigüitat, ja que no deixava clar si es tractava d’un o diversos jedis. Evidentment, la pregunta que tothom es plantejava era: qui és l’últim jedi? O millor dit qui són?

Star Wars last jedi

Les possibilitats són vàries i, quan es va conèixer la traducció al castellà com a mínim es va desvetllar una de les incògnites. Star Wars: Los Últimos Jedi, deixa clar que com a mínim hi haurà un parell de jedis donant guerra però qui… Luke Skywalker i Rey? Kylo Ren es passarà el costat bo de la força? Tornarà el vell mestre Mace Windu, com especulen alguns? Respostes per les quals encara haurem d’esperar. De totes maneres els que és molt possible que tornin en forma de visions són el mestre Yoda i Obi Wan Kenobi (Ewan McGregor) per donar consells a l’envellit Skywalker. Al tràiler veiem que Kylo Ren sembla haver abandonat la seva màscara i sembla que ha passat a una nova fase…

Primeres pistes

Com comentàvem uns quants afortunats a tot el món han pogut gaudir ja de les primeres imatges de la vuitena pel·lícula d’Star Wars. Va ser durant una reunió d’accionistes de Disney a Colorado, a la qual van poder assistir algunes persones. L’acte va estar presentat per Bob Iger, CEO de Disney i, no només va permetre veure de nou a John Boyega o a la recent desapareguda Carrie Fisher, sinó també algunes escenes d’acció.

Però, el plat fort de la jornada va ser poder sentir les primeres paraules de Luke Skywalker. Recordem que en el film anterior, Rey aconsegueix trobar Skywalker i es planta davant d’ell amb la seva antiga espasa de llum. Segons informava Los Angeles Times, les primeres paraules que es creuaran ambdós personatges seran en forma de pregunta: I tu, qui ets? És a dir, Sembla que no es coneixen i si es coneixen… Luke no reconeix a primera vista una de les poques persones que encara queden amb la Força.

star wars the last jedi

A partir d’aquí, caldrà esperar al 15 de desembre per saber quina és la resposta que li dóna Rey al fill de Darth Vader i, si a partir d’aquí s’estableix entre tots dos una relació de mestre i padawan. El propi director del film ha explicat que “no vull saltar endavant dos anys en la història. Vull veure el moment següent del que va passar a Episodi VII. Veurem com la Rey fa els seus primers passos per arribar a mostrar el seu potencial.”

Altres revelacions ens expliquen que l’actor Jimmy Vee serà el nou R2-D2, després de la mort de Kenny Baker, que va ser l’encarregat de donar vida a aquest carismàtic robot durant tota la saga, des de 1977 fins al 2015. Benicio del Toro i Laura Dern també s’han sumat a aquesta nova aventura galàctica i, tot i que encara no es coneixen detalls sobre els seus personatges, tot apunta que Del Toro farà de dolent i que, Dern podria formar part de l’aristocràcia o la reialesa. Ah, i un altre retorn s’ha confirmat. Us agradi o no tornarem a veure Ewoks… L’actor Warwick Davis, també conegut pel seu paper a Willow, ha confirmat que tornarà a ser un ewok. Els haters ja tenen alguna cosa per queixar-se…

A la caça d’informació

- Advertisement -

Segons sembla, nosaltres no som els únics amb ganes de saber més coses sobre Star Wars VIII i, és per això, que alguns companys de professió de Daisy Ridley han intentat (envà) treure-li alguna cosa. Ridley també participa de l’adaptació del clàssic literari Assassinat en l’Orient Express d’Agatha Christie i, Josh Gad un dels actors que també apareixerà en aquesta nova versió, i que apareixia al remake en acció real de Beauty and the Beast, fa unes quantes setmanes que va penjant a les seves xarxes socials vídeos en els quals intenta conèixer detalls sobre Star Wars: The Last Jedi.

En l’última emboscada que l’actor li prepara a Ridley, es pot veure un variat grup d’actors format per Leslie Odom Jr., Colin Trevorrow, Bryce Dallas Howard, Penélope Cruz, Lucy Boynton, Chris Pratt i, fins i tot, J.J. Abrams. Els encuriosits actors li fan preguntes com quants números musicals hi haurà o la mida real del líder suprem Snoke i, altres comentaris sobre talons i autopromoció com la de Pratt que es limita a dir que ell surt a Guardians of the Galaxy.

De gala

La fotògrafa Annie Leibovitz fa anys que es dedica a immortalitzar amb la seva càmera, moments especials de la saga Star Wars, una relació que va començar l’any 1980 amb el cinquè episodi, L’imperi contraataca. En una entrevista, Leibovitz explicava que “estava fascinada amb l’univers que George Lucas havia creat”, i afegia, “Va ser una gran i fantàstica història visual que continua duent-se a terme avui dia”. Així doncs, en aquesta ocasió, Leibovitz es va colar en el rodatge d’aquesta darrere pel·lícula per poder captar l’essència dels seus personatges, per la coneguda revista Vanity Fair.

Aquí us deixem amb les portades de l’últim número de la revista, amb els membres més destacats d’aquest vuitè episodi. Amb el costat més poderós de la força, el costat fosc, els més rebels del grup i la sempre eterna princesa Leia. També podeu gaudir d’un petit resum del que va suposar la sessió de fotos amb tots els seus protagonistes.

Star Wars last jedi

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents