Quan la ficció es torna real i adrenalítica

- Advertisement -

Si llegiu els nostres articles és que sou seguidors de sèries i que us agrada veure pel·lícules o tot allò relacionat amb el setè art; però si a més gaudiu com a nens petits als parcs d’atraccions, us encantarà saber que existeixen molts parcs temàtics inspirats en cinema arreu del món. Fa unes setmanes varem fer un llistat dels més especials del territori europeu, ara ens atrevim a anar més enllà colonitzant els Estats Units, la Meca per als amants de les emocions fortes i de trobar-se envoltats d’àrees temàtiques o atraccions igual que als films més comercials. Ara bé, la gran majoria es concentra a Florida, on tot està atapeït per les joies de la corona. A continuació, us mostren una selecció del que es pot trobar:

Star Wars Land (Disneyland, Califòrnia)

Més que un parc independent en sí, serà una secció temàtica dins el parc Disneyland de Califòrnia (Florida), que comptarà amb 50.000 m². La construcció que ja fa temps que es va realitzant consta d’edificis sencers i el gran atractiu serà l’experiència de pilotar el Falcó Mil·lenari d’en Han Solo. Aquest serà un dels parcs més grans de Disney i està previst que s’inauguri l’any 2019.

- Advertisement -

Aquest projecte va sorgir a partir de la compra del segell Lucasfilm per part de Disney l’any 2012 i era inevitable que es recreés l’univers Star Wars més enllà d’alguna atracció esporàdica als seus parcs.

- Advertisement -

World of Avatar – Disney’s Animal Kingdom (Florida, EUA)

La franquícia de Fox de més èxit ja prepara les properes 4 pel·lícules que s’aniran estrenant paulatinament fins al 2025. En aquest cas serà una àrea temàtica dins del parc Animal Kingdom de Disneyland Florida i recrearà l’immens món extraterrestre d’Avatar.

Si alguna vegada has somiat volar en un banshee, navegar per una jungla bioluminescent o escalar una muntanya flotant, estàs de sort ja que a partir d’aquest mateix any es podrà fer tot això al món de Pandora.

The Wizarding World of Harry Potter – Island of Adventure i Universal Studios (Florida, EUA)

El mag més famós i que ha recaptat més diners ja té el seu propi parc temàtic integrat a Universal Studios. Tot i que al parc Island of Adventures s’hi pot trobar tota la vila de Hogsmeade i el meravellós castell de Hogwarts, per veure Diagon Alley s’haurà d’anar a Universal Studios Florida, els dos estan bastant a prop i per anar d’un lloc a l’altre es pot agafar el tren Hogwarts Express, fet que augmenta notablement l’experiència.

A més, es pot trobar una muntanya russa dueling (duel entre doss carrilets alhora, tipus Stampida a PortAventura), que recrea el vol dels Hipogrifs. També es pot visitar el saló de Defensa contra les Arts Fosques o el despatx del director de l’escola, Dumbledore.

Minions – Universal Studios (Hollywood, EUA)

La bogeria per les píndoles grogues va esclatar fa uns anys (al 2010 concretament) i a dia d’avui encara està activa, de fet recentment d’ha estrenat la 3a entrega de les seves aventures i d’en Gru. Després de recaptar més de 150 milions de dòlars només amb les dues primeres pel·lícules, Universal va veure clar el filó i des del 2012 alberga una atracció sota el títol Minion Mayhem al parc d’Orlando, Florida.

- Advertisement -

Però, a causa de l’èxit l’atracció va obrir 2 anys més tard una germana gran al parc de Hollywood, que compta amb el doble de superfície. La productora ha utilitzat una sofisticada tecnologia per convertir a tots els visitants en Minions gràcies a la simulació i el real 3D. A més, aquest mateix any al Japó (Universal Studios Japan) s’estrenarà una àrea temàtica inspirada en aquestes simpàtiques criatures.

The Simpsons – Universal Studios (Los Ángeles, EUA)

Sembla ser que el color groc està de moda, ja que els personatges creats per Matt Groening que aquest any han celebrat els seus 30 anys, disposen del seu propi parc temàtic a Los Ángeles, concretament dins d’Universal Studios Hollywood.

Tot i que Studios de Florida comptava amb una recreació dels racons més importants d’Springfield, en aquesta ocasió s’hi afageix muntanya russa (Simpsons Ride) i un complex d’edificis que reprodueix els llocs emblemàtics de la sèrie com l’escola on estudien, la botiga de còmics, la comissaria de policia, la fàbrica de cervesa Duff, el badulaque, la central nuclear, així com els típics llocs per dinar com el Krusty Burger, la taverna d’en Moe, la botiga de donuts o un lloc de tacos, entre d’altres.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents