Paco Plaza ens apropa al terror para-psicològic extrem Paco Plaza ens apropa al terror para-psicològic extrem
'Verónica' arribarà a les cartelleres el proper 25 d'agost Paco Plaza ens apropa al terror para-psicològic extrem

El cineasta valencià, Paco Plaza, va rodar a diverses localitzacions de Madrid i Guadalajara la seva darrera pel·lícula que es titula Verónica i arribarà a les pantalles el proper 25 d’agost. El rodatge va durar 8 setmanes i va comptar amb la producció per part d’Apache Films i Expediente La Película A.I.E, el recolzament de l’ICAA i la participació de RTVE. La darrera pel·lícula que va rodar va ser [REC]3, de la qual ja n’han passat 5 anys, però durant aquest temps ha dirigit el curtmetratge Ultravioleta, un capítol de la sèrie El Ministerio del Tiempo i ha produït Requisitos para ser una persona normal, el film amb el qual va debutar la seva dona Leticia Dolera. Aquesta serà la seva setena producció com a director, tres de les quals amb Jaume Balagueró com a codirector.

L’elenc està format pels debutants Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer i Iván Chavero. A més comptarà amb cares conegudes com Ana Torrent (No-Do o The Other Boleyn Girl)  i Carla Campra (Aguila Roja) i la col·laboració de Leticia Dolera (Requisitos para ser una persona normal o La Novia), Sonia Almarcha (La puerta abierta o Cuéntame un cuento) i Maru Valdivieso (Romasanta o Segunda Asalto).

 

Es tracta d’un film de terror que està inspirat en fets reals que han estat recollits per la policia al llarg dels últims anys. El director diu que “Verónica és l’exploració d’una por no resolta, un viatge al terror on la por cobrarà una dimensió més enllà de la pantalla i ens acompanyarà fins a casa nostra.” Probablement es tracti de l’adaptació d’un dels casos de la parapsicologia més documentats a Espanya: L’expedient Vallecas, però l’equip manté el misteri per sorprendre al màxim a les sales de cinema. Ana Torrent donarà vida a una mare amb una filla (Carla Campra) que intenta contactar amb la seva parella morta, fet que desenvoluparà un seguit de tràgics successos.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*