El calendari de Disney-Pixar s’actualitza El calendari de Disney-Pixar s’actualitza
Les estrenes d'animació que prepara l'estudi de cara als propers anys El calendari de Disney-Pixar s’actualitza

A la D23 Expo de Anaheim (Califòrnia), celebrada l’any passat, es varen presentar importants novetats de la companyia Disney Pixar, algunes ja s’han pogut visualitzar com The Good Dinosaur, Inside Out o Finding Dory, però encara en queden unes quantes al tinter per als anys vinents (aquesta gent no s’atura). Recentment des de la casa de Mickey Mouse s’ha presentat un nou calendari on apareixen estrenes pels propers tres anys.

El fet que la companyia Disney controli gran part del mercat audiovisual, ja que posseeix els drets de LucasFilm, Marvel i Pixar, fa que l’anunci d’aquestes noves dates tingui conseqüències per a tota la indústria. Tal és el seu poder que pot reservar-se les millors dates de llançament de les temporades d’estiu, primavera i vacances amb anys d’antelació. Aquest fet fa que la resta de companyies se les hagin de maquinar per no sortir malparats a l’hora de competir amb una nova entrega de la saga Marvel o d’Star Wars.

Però centrem-nos per un moment en els films d’animació que arribaran de la mà de Disney i Pixar:

Cars 3

El 14 de juliol del 2017 s’estrenarà la tercera part dels cotxes de carreres que tenen més conversa en tot el món. La història tractarà l’estreta relació que van establir a la primera part, Rayo McQueen i Doc Hudson. A causa de la mort de l’actor que doblava el personatge l’any 2008, Paul Newman, sembla que aquesta part serà emotiva i en rendirà un homenatge. Estarà dirigida per Brian Fee i suposarà el retorn dels vehicles de 4 rodes després del fracàs dels spin off: Planes (2013) i Planes 2: Fire & Rescue (2014). També s’ha anat desenvolupant una sèrie de curtmetratges amb el tractor Mate com a protagonista. És evident que li han tret suc al sector automobilístic.

Disney pixar calendari

Coco

En aquesta ocasió, l’estudi d’animació s’arriscarà molt amb una prometedora idea, ja que no partirà de cap idea abans concebuda i posarà sobre la taula una festivitat àmpliament coneguda entre els mexicans: El dia dels Morts. El film serà el dinovè de Pixar i estarà dirigit per Lee Unkrich, responsable de Toy Story 3 i s’estrenarà el 22 de desembre d’aquest any. El problema és que el film serà fruit de comparacions amb The Book of Life (2014), un llargmetratge d’animació de la companyia FOX i produïda per Guillermo del Toro que transcorre al mateix escenari mexicà on un jove torero vol dedicar-se a la seva passió: la música, per això viatjarà per diversos mons fantàstics d’ultratomba i visitant familiars que van passar a altra vida.

El protagonista serà un nen de 12 anys, Miguel, que vol, per sobre de tot, convertir-se en músic. Malauradament a la seva família tot allò relacionat amb la música està prohibit. D’aquesta manera, en Miguel iniciarà un viatge inesperat que el conduirà a la ciutat dels morts on es reunirà amb un grup de familiars difunts. Evidentment, la música serà un element molt important en el film i probablement, això faci que ens trobem davant el primer film musical de Pixar.

coco pixar

The Incredibles 2

Brad Bird tornarà a la direcció en aquesta seqüela de la família de superherois després de 14 anys des de l’estrena de l’anterior, ja que té previst que arribi als cinemes el 15 de juny del 2018, un any abans de la data prevista anteriorment. Per ara no han sorgit gaires detalls sobre els fets que es desenvoluparan, només que Samuel L. Jackson tornarà a posar la veu del personatge Frozono. El cineasta ha comentat que no té intenció que aquesta saga es relacioni amb el món de Marvel (que ara forma part de l’univers Disney) ni com a paròdia d’aquest.

L’anterior pel·lícula va finalitzar just quan la família descobreix que el membre més jove també té poders (i molt importants) i just intervé un nou malvat, que els hi declara la guerra a la seva pau i a la seva felicitat. Tothom va quedar a l’espera de veure la lluita, per això tot apunta que aquesta segona part posi el punt de partida aquí, però tampoc es pot descartar que els fets tinguin lloc anys després i no tingui res a veure, s’hauran d’esperar nous detalls. Segons el seu director intentarà conduir la història cap a nous horitzons: “Són els mateixos personatges i estil, però en una nova direcció. Això és ho complicat amb una segona part.”

the incredibles 2

Rompe Ralph 2

Durant la celebració de la ComiCon d’aquest any, es va fer oficial la segona part de Rompe Ralph. El film sobre el món dels videojocs que va tenir un gran èxit l’any 2012. La seqüela es titularà Ralph rompe internet i, tal com indica el títol, l’escenari principal serà la xarxa. Ralph i la petita Vanellope camparan per internet acompanyats pels personatges vistos durant la primera pel·lícula i n’apareixeran de nous. Durant una entrevista amb Collider, un dels directors del film, Rich Moore, va desvetllar alguns punts claus del nou film, com ara que estarà ambientat en el present (és a dir l’any 2018) i que s’està treballant per aconseguir introduir més cameos, com els que es van poder veure a Rompe Ralph. “Amb sort aquesta vegada serà més fàcil aconseguir cameos i afegir altres estrelles dels videojocs, fins i tot pot ser que aparegui TRON, perquè m’encantava aquest joc quan era adolescent”, explicava Moore. 

Sobre la trama en sí, Moore va explicar que el to i l’ambientació seran diferents a l’original però de totes maneres, assegurava que “no volem que sigui més del mateix, però tampoc que sigui una cosa tant diferent que ni tan sols sembli que està relacionada amb la primera“. A més, afegia, “estem intentant trobar l’equilibri entre les genials referències a la cultura retro de l’arcade i el món contemporani dels jocs moderns i tot el que es pot trobar a Internet”. El film està previst pel novembre del 2018 però, de moment, ja s’ha pogut veure una primera imatge del film i el cartell promocional animat.

Disney pixar calendari

Toy Story 4

Toy Story va ser la primera pel·lícula produïda per Pixar l’any 1995 i des d’aquell moment no ha fet altra cosa que escalar fins al cim i anar sorprenent el públic tant infantil com adult. Aquesta pel·lícula ja va demostrar que no era només pels nens, ja que contenia molt sentiment, fet que ha anat en augment amb les darreres produccions. Després de donar el relleu de les seves joguines el protagonista, Andy, va deixar la història prou tancada el 2010 per esperar una nova entrega.

Des d’aleshores han anat sorgint curtmetratges dels simpàtics protagonistes amb els quals s’han continuat gaudint de les seves aventures. John Lasseter (director creatiu de la companyia) va assegurar que la quarta entrega serà totalment diferent del que s’ha vist fins ara, i apuntarà a una història romàntica entre els personatges de Woody i Bo Peep, una pastoreta que va desaparèixer a les dues últimes pel·lícules però que ara tornarà per explicar què se’n va fer i es retrobarà amb el cowboy. Aquesta entrega té com a data d’estrena el 21 de juny del 2019, un any més tard del què s’esperava; aquest canvi de dates es deu a que el cineasta encarregat de la producció dels superherois, The Incredibles 2, es troba en una fase més avançada.

toy-story

Frozen 2

La data ja és oficial, el 27 de novembre del 2019, l’Ana, l’Elsa i l’Olaf tornaran a la gran pantalla per protagonitzar la segona part de Frozen. El film del 2013 es va convertir en un gran èxit, no només de la casa Disney sinó de la història de cinema,  es va convertir en la novena pel·lícula més taquillera de la història. Tot i que encara no s’han desvetllat detalls sobre la trama d’aquesta segona part, sí que se saben algunes coses com ara que, Chirs Buck i Jennifer Lee tornaràn a posar-se al capdavant del projecte. Qui també han anunciat que repetiran són les actrius que s’amaguen rere els personatges de les dues princeses, Idina Menzel (com a Elsa) i Kristen Bell (com a Ana), a més, el divertit i afectuós Olaf tornarà a estar representat per Josh Gad.

Disney pixar calendari

Gigantic

Aquest film es tracta d’una nova versió del conte popular Jack i las habichuelas mágicas. El film estarà dirigit per Meg LeFauve i per Nathan Greno i, segons els seus productors es tractarà d’un musical a l’estil de Frozen. Per això, els encarregats de la banda sonora seran el mateix equip de compositors format per Robert López i Kirsten Anderson-Lopez. La història tindrà lloc a Espanya, durant l’època dels descobriments i, seguirà a Jack, un noiet que es farà amic d’una princesa gegant d’onze anys. 

Disney pixar calendari

Per altra banda, hi ha un parell de films en preparació, però no se’n coneixen detalls, ja que no seria la primera vegada que descarten un projectes per no assolir la qualitat desitjada i exigida per a ells mateixos, una hàbil estratègia que sembla funcionar perfectament. A més, en una ocasió van desestimar un film per assemblar-se molt a Rio, es titulava Newt i no van pensar-ho dues vegades per cancel·lar-la tot i el temps que hi duien treballant-hi. El que està clar és que aquests nous films no seran seqüeles de les anteriors. Però tothom s’ensuma una continuació de la increïble i emocionant Inside Out, continuant explicant les etapes de la vida de la Riley (per ara han avançat en la seva adolescència i la seva primera cita amb un curtmetratge inclòs al contingut extra).

RILEY'S FIRST DATE Disney Pixar

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

  • Avatar

    Carles

    29 de Juny de 2016 #1 Author

    PIXAR son genials, però crec que CARS son les més fluixes. No em cirda gens una tercera part. Per altre banda sí veig en bons ulls la segona dels Increïbles i de Toy Story degut a la gran tercera part. Una continuació d’Inside Out també potser molt destacable, la primera és sublim. Però de totes maneres PIXAR és qualitat, així que segurament ho tornaran a fer molt i molt bé.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*