Aliens i terror als boscos de Barcelona

- Advertisement -

Ja fa mesos que seguim la pista a una pel·lícula catalana que portarà la temàtica extraterrestre a la rodalia de Barcelona. Ens referim a After the Lethargy, el segon llargmetratge del director Marc Carreté, que va finalitzar el seu rodatge el juny d’aquest any. La cinta es troba ara en fase de postproducció i al Coming Soon de la recent edició del Festival de Sitges el mateix director i membres de l’equip de la pel·lícula van presentar el seu primer tràiler. La recepta: terror, extraterrestres i secrets d’aquells que més val no descobrir amagats molt a prop de casa nostra…

- Advertisement -

A la presentació a Sitges, Carreté va definir el film com un producte “de terror creepy inspirat en el cine més gamberro dels anys 70 i 80 que tan admiro”. Es tracta d’una pel·lícula 100% independent i produïda exclusivament amb capital privat d’inversors catalans. El film és la segona producció de Creatures of the Dark, el segell de terror, creat pel propi Carreté, en la seva faceta com a productor, després de produir Framed, l’òpera prima del debutant de l’ESCAC, Marc Martínez Jordán.

- Advertisement -

Marc Carreté al rodatge d’After the lethargy

 

La pel·lícula s’ha rodat en anglès durant 18 dies, pensant en ser venuda i explotada comercialment al mercat internacional. Els exteriors s’han enregistrat entre Sabadell, Terrassa, Montserrat i el Parc Natural de Collserola (entre Sant Cugat i Molins de Rei) i els interiors a l’Hospital del Tòrax, al Parc Audiovisual de CatalunyaLa cinta la protagonitzen Andrea Guasch (Cambio de Clase, Submergence), Joe Manjón (El internado, Framed, The Man Who Killed Don Quixote) i Ramon Canals (Asmodexia, Castidermia), acompanyats per la presencia d’actors secundaris com Mark Schardan, Sue Flack, Ben Vinnicombe i Liliana Cabal, entre d’altres. L’equip tècnic i artístic que ha treballat en el rodatge de la pel·lícula està íntegrament format per professionals nascuts i/o formats i residents a Catalunya.

A mig camí entre la monster movie i el slasher, el relat argumental del film, escrit pel mateix director, narra les vicissituds d’una jove periodista, aficionada a la ufologia durant la seva visita als vestigis d’una antiga zona militar abandonada en la que, suposadament, quaranta anys enrere, va tenir lloc un episodi de contacte amb alienígenes. No cal ser un expert en el gènere per endevinar que la cosa es torçarà i en algun moment tindrem éssers d’altres planetes fent la vida impossible als protagonistes. Té tota la pinta de ser un relat adrenalínic; d’aquells de quedar-se clavat a la butaca i devorar crispetes.

Foscor, maldat, terror!

“És el relat que tenia ganes d’explicar, i la pel·lícula que tenia ganes de fer, assegura el director Marc Carreté. “No hi han hagut condicionants, més enllà dels propis de l’ajustat pressupost… Però bé, m’he sentit lliure a l’hora d’imaginar i d’explicar la història que tenia al cap”. Segon Carreté aquest film representa un retorn als orígens, a la maldat i a la foscor introspectiva i malaltissa dels personatges protagonistes dels seus curtmetratges. “Ens ho hem passat molt bé rodant-la i diria que això pot haver transcendit al material que n’ha sortit.”

- Advertisement -

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents