today-is-a-good-day

‘Com si fos ahir’ s’estrena l’11 de setembre

- Advertisement -

Ens costarà acostumar-nos però és moment de deixar enrere La Riera. Toca mirar endavant i TV3 no té la intenció de deixar orfes les sobretaules catalanes. Amb la posada en marxa de la temporada de tardor arribarà Com si fos ahir, la nova aposta de la televisió pública catalana per a aquesta franja horària. Dirigida per Sònia Sánchez i amb idea original i direcció argumental de Núria Furió, la sèrie girarà al voltant d’una colla d’antics amics que es retroben al cap de 25 anys. Entre els protagonistes, els espectadors es retrobaran amb cares conegudes com Marc Cartes, Àurea Márquez, Eduard Farelo i Sílvia Bel. Aneu-vos acostumant a aquestes cares perquè, potser les tenim uns anys entre nosaltres a l’hora del cafè. La sèrie ja té data d’estrena: serà l’11 de setembre per la nit.

La maquinària es posa en marxa

- Advertisement -

El 10 de juliol començarà el rodatge i la ciutat de Barcelona serà l’escenari principal d’aquesta nova producció. La responsable de l’argument, Núria Furió, que ha participat com a guionista en sèries d’èxit com Plats bruts o La Riera, explica com va trobar el fil de l’argument de Com si fos ahir: “Tots tenim amics que es van perdre en el temps, i a tots ens faria gràcia retrobar-los. I quan ho aconseguim és maco continuar allà on ho vam deixar. Posar-nos al dia no és el més urgent. Ja sorgirà.”

- Advertisement -

La directora Sònia Sánchez, que ha liderat sèries com Infidels i Nissaga de poder, afirma que està molt satisfeta del repartiment d’aquest nou projecte i també de la resposta que ha tingut per part dels actors: “Els fa tanta il·lusió com a nosaltres trobar-se i compartir aquest viatge. A través d’ells compartirem les tardes amb uns personatges que  estan una mica espantats per si estaran a l’alçada en aquest retrobament, tot i que no s’ho perdrien per res del món”.

En aquest enllaç ja podeu veure les primeres imatges de la nova sèrie.

Un accident amb resultats inesperats 

La trama de la sèrie començarà girant al voltant d’un tràgic accident que serà el punt de partida de tot l’argument. Un accident, però, que té un efecte positiu: la retrobada d’uns antics companys d’institut que, després de vint-i-cinc anys, es troben al funeral d’un d’ells. De totes maneres al primer tràiler ja s’explica que aquesta no una història sobre els que se’n van sinó sobre els que es queden.

L’època de l’institut, quan feien BUP i COU al Reina Sibil·la, els va convertir en un grup heterogeni, gamberro i ple de vida. Als anys 80, eren una colla de joves que es pensaven que serien amics tota la vida, però després aquesta els va anar repartint fitxes molt diverses. I ara, quan ja en tenen gairebé cinquanta, es retroben i, de mica en mica, reprenen aquella amistat, adonant-se que les expectatives de vida no sempre es compleixen i que, si ho fan, sempre van carregades amb alguna sorpresa. Per tots ells, tornar a tenir un grup d’amics representa un oasi lúdic enmig dels maldecaps de cada dia. Ara tornen a tenir algú amb qui sopar o fer una copa per distreure’s. Però com més s’estrenyen els llaços, més es compliquen les relacions. Malgrat les friccions, les desavinences i els conflictes puntuals, formen un grup compacte que s’ajuda a tirar endavant.

Els protagonistes viuen repartits per tota la geografia de Barcelona i la sèrie mostrarà una realitat urbana on hi tenen cabuda tots els aspectes de la vida de persones normals i corrents, de diferents nivells socials i econòmics, que es fiquen en merders, però merders sense truculència. Poden viure grans tragèdies, com la mort d’un ésser estimat, i a la vegada estar distrets perquè aquella persona tan atractiva de la feina els ha dedicat una mirada especial.

Segons explica TV3 en un comunicat aquesta és una “una sèrie que vol presentar una quotidianitat que, de vegades pot ser crua, de vegades patètica, però que també pot ser tendra, lleugera i, fins i tot, divertida”. No serà una comèdia, però l’humor sorgirà de manera espontània de les petites situacions de cada dia, dels malentesos, del comportament de persones que intenten fer-ho el millor possible però que sovint s’equivoquen. I, en la lluita del dia a dia per tirar endavant, tots podem ser miserables i a la vegada nobles.

Qui és qui?

Marc Cartes (Andorra la Vella, 1970), que es va donar a conèixer a Poblenou, l’any 1994, i ha participat en papers destacats a les sèries Laberint d’ombres, entre el 1998 i el 2000; Ventdelplà, entre el 2005 i el 2010, i KMM, del 2011 al 2014.

- Advertisement -

Àurea Márquez (Barcelona, 1970), que debutava l’any 1994 a Poblenou, i després va participar a Laberint d’ombres, del 1998 al 2000, i El cor de la ciutat, del 2001 al 2002.

Montse Germán (Sabadell, 1969), recordada per les seves aparicions a Laberint d’ombres, del 1998 al 2000, i més recentment a Infidels, del 2009 al 2011.

Eduard Farelo (Barcelona, 1970), que ha format part del repartiment de “Nissaga de poder”, del 1996 al 1997; Ventdelplà, del 2007 al 2008, i en els últims anys presentant el programa Oh Happy Day, del 2013 al 2016.

Alícia González Laá (Madrid, 1974), que va aparèixer a Ventdelplà del 2005 al 2010 i a 13 anys i un dia, del 2008 al 2009.

Andrés Herrera (Gavà), que va debutar a Estació d’enllaç l’any 1996, i sobretot és conegut per la seva recent participació a la sèrie Nit i dia, del 2016 al 2017.

Sílvia Bel (Barcelona, 1970), a qui es va poder veure del 2005 al 2007 a El cor de la ciutat i del 2009 al 2011 protagonitzant Infidels.

Jordi Rico (Girona, 1971), que va participar a Porca misèria, del 2004 al 2007; La sagrada família, el 2010, i el 2014 a 39+1.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents