15 anys de cinema a la fresca amb Sala Montjuïc

- Advertisement -

Amb l’arribada de l’estiu, arriba una de les activitats més esperades d’aquestes dates, el cinema a la fresca que organitza cada any Sala Montjuïc. Enguany se celebra la 15a edició que s’allargarà del 30 de juny al 4 d’agost. Amb més de 420.000 assistents al llarg d’aquests anys, una de les claus de la proposta és la combinació de cinema en versió original, música en directe i la possibilitat de sopar a l’aire lliure en un entorn com el fossat del Castell de Montjuïc.

Per primera vegada, les sessions de Sala Montjuïc no només s’emmarquen dins el Festival Grec, sinó que hi haurà tres nits dedicades a la temàtica protagonista d’aquest any, la Mediterrània, amb pel·lícules com la turca Mustang i la palestina Omar. Algunes de les pel·lícules que formaran part d’aquesta 15a edició són La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo, que serà l’encarregada de donar el tret de sortida a l’edició d’aquest any, alguns èxits internacionals recents com La La Land o Los odiosos ocho, clàssics de tots els temps com El apartamento o Manhattan i una experiència de cine-concert amb El maquinista de la General, de Buster Keaton, i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

- Advertisement -

- Advertisement -

El lema d’aquest any, Quinze anys compartint emocions, posa el focus en l’experiència col·lectiva de compartir nits irrepetibles de cinema sota les estrelles i en pantalla gran. Una iniciativa que va començar com un cicle de cinema a la fresca inspirat en el festival parisenc de la Villette i que s’ha convertit en un esdeveniment amb personalitat pròpia que molts barcelonins i visitants esperen quan arriba el bon temps.

Com en cada edició, totes les projeccions aniran precedides per un concert de música en directe. La música en viu és l’encarregada de donar la benvinguda al públic a cada sessió. L’escenari del fossat de Santa Eulàlia acull cada vespre, abans de les projeccions, concerts de jazz, swing, pop, blues, músiques del món o bandes sonores. Generalment, existeix una relació temàtica, geogràfica o d’estil entre la banda que actua i la pel·lícula que es projecta a continuació, com és el cas del grup de música negra Virginia & The Woolfs, que donarà peu al darrer film de Tarantino.

Cinema a la fresca

Abans de cada projecció també es podrà veure un curtmetratge i, un any més, es posa l’accent en les produccions del nostre país i es programen en col·laboració amb diverses escoles de cinema, com ESCAC o Bande à Part, o de talents emergents. A la sessió inaugural, podrem veure Timecode, de Juanjo Giménez, el curt català nominat als Oscars i premiat a Cannes. No et perdis la programació al complet aquí.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents