Animals en temps de guerra Animals en temps de guerra
'Zookeeper's wife' va formar part del Barcelona Film Fest Animals en temps de guerra

La pel·lícula dirigida per Niki Caro (Whale Rider o North Country) és una adaptació de la novel·la de l’escriptora naturalista Diane Ackerman, que porta el mateix títol. En aquesta ocasió, el cineasta ha volgut combinar diversos aspectes als quals està acostumat com són el drama (i drama social), la naturalesa, el romanticisme i, sobretot, els fets reals que van tenir lloc a un passat no gaire llunyà que encara ressona en alguns indrets, com és el cas de la 2a Guerra Mundial.

La història se centra en Jan i Antonina Zabinski, el director del zoològic de Varsòvia i la seva dona. Aquest matrimoni van ajudar a salvar la vida de centenars de persones (i molts animals del zoo) dels nazis després de la invasió a Polònia per les tropes alemanyes al setembre del 1939.

Després del plantejament inicial es mostra una cruesa que esgarrifa durant minuts, va calant l’ànima de l’espectador fins a destruir-la. La màgia i amor pels animals es veu pertorbada per una sèrie d’esdeveniments devastadors.  Posteriorment, baixa el to fins a guardonar la vista amb escenes més edulcorades i tirant cap a clixés. Té un guió irregular que no acaba en frustració, tot i que les interpretacions i elenc estan al nivell i gaudeixen de moments amb molt potencials, l’execució es troba distant i buida.

Veredicte:

El millor: La introducció al zoològic és una obra mestra, demostrant que l’ambientació i recreació és perfecta per a l’ocasió i acabes estimant tot ésser viu que s’hi mostra.

El pitjor: Se centra més en un transfons romàntic que en la importància dels fets de la 2a Guerra Mundial.

Nota: 6

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*