today-is-a-good-day

Que no t’enxampi en Marc Ramos

- Advertisement -

Tancat en una habitació. 60 minuts per poder trobar la solució a l’enigma que bloqueja la porta. Un munt de misteris per resoldre un cas. No, no estem parlant de L’habitació de Fermat, ens trobem al menjador d’en Marc Ramos i la seva mare. De fet, estem parlant de l’experiència dels Room Escape.

Us havíeu plantejat mai l’opció de portar un vídeojoc a la vida real? Doncs algú us ha avançat. L’any 2006 un grup de programadors de sistema van obrir a Silicon Valley un joc de misteri i pistes inspirat en l’univers Agatha Christie. Ràpidament això es va convertir en una atracció turística que es va anar copiant arreu del món. Van començar per Àsia i fins a arribar aquí. De fet, la primera sala que es va obrir a Catalunya va ser Parapark Barcelona l’any 2012, una proposta importada d’Hongria. I la proposta és tan atractiva que actualment a Catalunya hi ha 112 empreses que ofereixen 153 jocs en 39 localitats diferents, però aquest número no deixa de créixer dia rere dia.

- Advertisement -

- Advertisement -

Ara TV3 ha unit forces amb l’empresa Mystery Escape  per crear una sala d’on s’ha d’escapar fent servir l’enginy. Ha aprofitat una ficció de la casa amb grans dosis de suspens com és Nit i dia per crear la primera sala d’escape d’Espanya inspirada en una ficció televisiva.

La premissa és d’allò més simple; Marc Ramos (el psicòpata de la sèrie, interpretat per l’actor Marc Martínez) va morir suposadament enverinat per la seva pròpia mare amb una crema de xampinyons. Suposadament, perquè ara sabem que ens ha donat 60 minuts per trobar el seu diari abans que arribi i ens mati. La prova definitiva dels seus delictes. 60 minuts frenètics en un escenari que ens és d’allò més familiar, als espectadors de TV3; el menjador on en Marc Ramos va fer l’últim àpat.

Ara bé, obriu agendes perquè la cosa té data de caducitat. Podreu gaudir de l’experiència fins al 31 de juliol. Què? Us atreviu a entrar a la cursa per atrapar l’assassí?

- Advertisement -
Irene Solanich
Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents