Terry Gilliam completa el seu maleït ‘Don Quijote’ Terry Gilliam completa el seu maleït ‘Don Quijote’
'The man who killed Don Quixote' es troba en fase de postproducció Terry Gilliam completa el seu maleït ‘Don Quijote’

El cineasta, actor i ex-membre del còmic grup Monty Python, Terry Gilliam portava amb un projecte al cap des del 1991, però sembla ser que la seva idea de realitzar The man who killed Don Quixote estava maleïda ja que un seguit de catastròfiques dissorts han anat tenint lloc al llarg dels anys.

L’any 2000 va iniciar-se el rodatge al desert de les Bardenas Reals, només hi van estar 6 dies ja que va ser derrotat per les inclemències del temps i pel soroll dels avions que sobrevolaven la zona de rodatge (al costat d’una base militar), a més, la falta de pressupost ja que no hi comptaven amb tants imprevistos. Fins i tot un dels protagonistes, Jean Rochefort, va patir una infecció d’orina que va acabar sent intervingut per una doble hèrnia. Johnny Depp va abandonar el projecte ja que no volia esperar-se a la recuperació del seu company. I després d’aturar-se la producció, una empresa alemanya va acabar fent-se amb els drets del guió. Al llarg d’aquests 17 anys els esforços del director britànic per tirar endavant s’han fet notoris, per a ell era com un tumor que havia de ser extirpat i ara, en fase de postproducció, ja pot estar tranquil.

Basada en l’obra cèlebre de Miguel de Cervantes la història se centra en un ancià que viu creient que és Don Quixot de la Manxa i confon Toby, un executiu publicitari amb el seu fidel escuder, Sancho Panza. La parella s’embarca en un viatge estrany, amb salts cap endavant i cap enrere en el temps, entre l’actual segle XXI i el màgic segle XVII. De mica en mica, Toby, es va contagiant d’aquest món atapeït d’il·lusions i és incapaç de separar somni i realitat.

El film, després de modificar el seu guió, l’elenc i ubicacions, finalment està interpretat per Adam Driver (Silence o Star Wars: The Last Jedi), Jonathan Pryce (sèrie Taboo o The Salvation) i Olga Kurylenko (Un día perfecto o The Water Diviner), tot i que inicialment els protagonistes eren Johnny Depp i Jean Rochefort, després va ser el torn d’Ewan McGregor i Jack O’Connell. Tal va ser el caos que es va desenvolupar que les pífies van quedar enregistrades de manera impressionant al documental Lost in la Mancha.

Després d’unes 11 setmanes de rodatge per Toledo, Madrid, Tomar (un poble a prop de Lisboa) i Fuerteventura i amb 16 milions d’euros de pressupost, la producció maleïda va donar-se per finalitzada recentment. Al 2018 està prevista aquesta estrena, encara sense data oficial. Esperem que per arribar a les pantalles no sorgeixen més imprevistos.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*