6 icòniques pel·lícules de platja

- Advertisement -

Quan puja la temperatura, el ventilador no és suficient i després d’una dutxa et quedes amb ganes de més, així que, el millor és passar al nivell següent, la platja. Al llarg de la història del cine, la platja ha estat coprotagonista en moltes pel·lícules, i s’ha convertit en un escenari paradisíac o en el pitjor dels malsons. Fem un repàs de cinc films que desenvolupen gran part del seu argument en aquest paisatge de sorra i aigua salada.

Jaws 

L’estiu del 1975 Steven Spielberg va sumir les platges d’Amity Island en el terror a causa d’un enorme i ferotge tauró blanc. Just abans que comenci la temporada de bany un tauró apareix a la costa, i atemoreix a tot aquell que s’atreveix a ficar-se a l’aigua. Després de la mort d’un banyista, el xerif del poble suggereix tancar l’accés a les platges fins que el problema s’hagi resolt, però es troba amb la negativa de l’alcalde, que no vol estendre la notícia per no espantar els turistes. Evidentment, la situació empitjora i, finalment, el xèrif, un biòleg marí i un caça taurons s’embarquen en una partida de caça per acabar amb l’animal. Segur que tots recordeu aquelles notes que alertaven de l’arribada del tauró i que fan posar els pèls de punta…

El tauró que no volia posar-se a dieta

- Advertisement -

Blue Lagoon

- Advertisement -

Durant l’època victoriana un vaixell que navegava cap a Cabo de Hornos pateix un naufragi i de tota la tripulació només sobreviuen l’ajudant de cuina i dos nens, Emmeline i Richard. En un bot salvavides aconsegueixen arribar a una illa i s’estableixen allà. Quan l’home mor, els dos menors decideixen canviar d’illa i iniciar una nova vida, es construeixen una cabana, pesquen, neden i així van passant el temps. Amb els anys, tots dos es converteixen en adolescents i viuen els canvis dels seus cossos amb estranyesa, també es descobreixen mútuament i, finalment l’atracció que senten l’un per l’altre els porta a mantenir relacions sexuals, de les quals naixerà el seu fill. Es tracta d’una història de supervivència que està basada en la novel·la que porta el mateix títol de Henry Day Steward.

pel·lícules platja

Point Break 

Mítica… Molt mítica i fenomen de culte. L’any 1991 es va estrenar la primera versió d’aquesta pel·lícula que tenia a Patrick Swayze i Keanu Reeves com a protagonistes. El 2015 va arribar el remake amb Luke Bracey i Edgar Ramírez al capdavant. El film explica com un jove agent de l’FBI s’ha d’infiltrar en una banda criminal per tal d’esbrinar qui s’amaga darrere una sèrie de robatoris a bancs. D’aquesta manera, l’agent Johnny Utha coneix al cap d’un grup de surfistes, en Bodhi, que és un home que té una manera de viure poc convencional i sempre al límit. A poc a poc, Utha es deixarà seduir per aquest estil de vida fins que descobreix que el grup amb el qual es mou és el que estaven buscant. En aquest punt, se li plantejarà un dubte moral que es resoldrà a les fredes aigües de Bells Beach esperant l’onada perfecta.

pel·lícules platja

The Beach

L’any 2000 Leonardo DiCaprio va protagonitzar aquest drama, amb tocs d’intriga que no va aconseguir crítiques gaire favorables. El personatge de DiCaprio és un jove que està de viatge per Tailàndia i que té ganes de viure una experiència única i diferent. Aquest afany d’aventura el porta a descobrir una illa secreta, on conviu un petit grup de gent que ha escapat de la societat a la recerca d’una forma de vida alternativa. En aquest entorn paradisíac, comencen a sorgir problemes i el que al principi semblaven unes vacances d’ensomni acaba sent un autèntic desastre.

pel·lícules platja

Soul surfer

Basada en fets reals, el film narra la història de Bethany Hamilton, una surfista que a l’edat de 13 anys va ser atacada per un tauró i va perdre el braç esquerre. La pel·lícula mostra com va ser l’atac, però se centra sobretot en com Hamilton va superar tota aquesta situació i finalment va tornar a surfejar. El paper protagonista va ser per Anna Sophia Roob i, Dennis Quaid i Helen Hunt es van encarregar de donar vida als pares de Hamilton. La mateixa Hamilton va participar en el film com a doble d’ella mateixa en les escenes que apareix fent surf.

pel·lícules platja

Baywatch 

- Advertisement -

La mítica sèrie es va convertir en pel·lícula! La nostàlgia va fet que una de les sèries més populars dels anys noranta tornés a estar d’actualitat per convertir-se aquest cop en un llargmetratge als cinemes l’estiu del 2017. Segurament no passarà a la història, però va fer passar una bona estona a molts fans de la ficció televisiva. A més hi havia cameos dels protagonistes de la sèrie que es van deixar veure al film… Tot plegat un somni fet realitat! Bé, potser no n’hi ha per a tant, no?

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents