Per què heu de veure la saga d’animació de ‘Resident Evil’? Per què heu de veure la saga d’animació de ‘Resident Evil’?
La trilogia d’animació basada en la famosa saga de videojocs Per què heu de veure la saga d’animació de ‘Resident Evil’?

Aquesta setmana vull parlar-vos d’una de les sagues amb més èxit dels últims anys: Resident Evil. Una saga que ha donat profit tant dins com fora de la gran pantalla i no tan sols al cinema sinó també a l’àmbit dels videojocs, d’on estan basades totes les pel·lícules. Molta gent coneixerà aquesta saga per ser amants del món digital i d’altres per les pel·lícules protagonitzades per Milla Jovovich, les quals són un total desastre quant a fidelitat i argument, però plenes d’acció que és el que sedueix al gran públic. Tot i així avui farem un repàs a les pel·lícules d’animació, les quals son una demostració de bones maneres i de com hauria d’haver estat la saga d’acció real.

Aquesta saga d’animació consta actualment de tres parts, conformant una trilogia sòlida i plena d’ànima que encantarà als fans del jocs, però que d’altra banda costarà que els que no siguin seguidors puguin seguir bé la trama, la qual va directament relacionada amb l’argument dels videojocs. Hem de dir que la primera pel·lícula de la trilogia passa 7 anys després dels esdeveniments de Racoon City, la ciutat protagonista dels jocs, i que la seva segona part està basada a partir de quarta entrega, així doncs, tenim un repàs extens de tota la història.

També destacar que la primera part té més elements atmosfèrics i de tensió que augmenten la sensació d’inquietud i terror i que en la segona part es tendeix més a l’acció, tot i que no es deixa a un costat un guió que destaca per ser interessant i amb uns personatges carismàtics. El protagonista de totes i cadascuna de les tres pel·lícules és Leon S. Kennedy, segurament el personatge més famós i carismàtic de tota la saga i el qual hauria d’haver estat protagonista de les pel·lícules d’acció real.

Així doncs fem un repàs de les dues entregues que van sortir fa uns anys i després parlarem del que esperem de la tercera part, la qual està datada el 16 de juny per estrenar-se al nostre país.

Resident Evil: Degeneration

Després de la dissolució de la corporació Umbrella i del desastre i destrucció de Raccoon City, la pel·lícula ens situa a un aeroport d’Estats Units 7 anys després. Sense previ avís i agafant a tothom desprevingut, un zombi ataca enmig de l’aeroport a tot el que se li posa davant, causant de nou el caos que el Virus T (virus que dóna origen als morts vivents) ja va causar a Raccoon City. Així doncs l’infern que es va viure fa uns anys torna de nou i només uns pocs escollits seran capaços de fer front a aquesta amenaça.

En aquesta primera entrega tornarem a gaudir de la presència de dos dels protagonistes principals i més carismàtics de la saga de videojocs: Claire Redfield i Leon S. Kennedy. Pels que no sàpiguen res dels jocs, aquests dos personatges són pilars centrals de la trama de Resident Evil, i a més van protagonitzar un dels millors videojocs de la història: Resident Evil 2.

Hem de destacar el fet que aquesta trilogia de pel·lícules està creada totalment amb CG (imatges generades per ordinador), i que es nota una evolució en la qualitat gràfica de cadascun dels llargmetratges. Degeneration va ser estrenada al 2008, per tant, hem de tenir en compte que els recursos a l’hora de crear-la no eren els mateixos que en les posteriors entregues i que tot i així estava a un gran nivell i tenia una gran qualitat tècnica, notant-se sobradament que l’empresa Capcom (creadora dels videojocs) estava darrere de tot aquest treball. Tot i així, aquesta pel·lícula va sortir directament en DVD, igual que la seva segona part, una llàstima, perquè hauria estat genial veure-la als cinemes.

Sobre la trama i personatges hem de dir que tenim una història interessant i que té una coherència i continuïtat amb la història original que ens fa sentir que estem jugant qualsevol dels jocs de la saga. A més, els morts vivents no seran l’única amenaça en tot aquest infern, fent que la profunditat dels personatges i del guió sigui més accentuada. A més, podrem veure uns quants gestos de complicitat amb el fan, ja que es deixen detalls que seran un regal per aquells coneixedors de l’argument.

El més destacable sense cap mena de dubte serà Leon S. Kennedy i la seva màxima complicitat tant amb l’espectador com amb Claire Redfield, deixant patent que va formar equip amb ella per poder sobreviure al desastre de Raccoon City.

Disponible en DVD y Blu-Ray al nostre país per aquells interessats de veure-la.

Resident Evil: Degeneration

Resident Evil: Damnation

En aquesta segona part, el protagonista absolut serà de nou Leon S. Kennedy (per a mi el millor personatge de tots), el qual haurà d’infiltrar-se en un petit país d’Europa de l’Est per comprovar uns rumors que situen armes de terrorisme Bio Orgànic enmig d’una guerra civil. Però, només arribar i començar a investigar, rep informació del seu govern, el qual diu que es retira de la guerra. Decidit a descobrir la veritat, Leon entrarà sol al camp de batalla per posar fi a la cadena de tragèdies provocades per aquestes armes.

En aquesta ocasió tindrem més acció i més gore. Leon omplirà cada escena amb la seva aura i ens donarà una lliçó de supervivència que ni el millor Bear Grylls hagués imaginat mai. Si a Degenaration veiem una referència més clara als tres primers jocs on imperava la tensió atmosfèrica per sobre de la tensió, en aquesta ocasió veurem que Damnation es basa més en la quarta entrega de jocs, on una infecció anomenada La Plaga causarà el caos enmig del país, i on l’acció prima per sobre dels demès factors, tot i així la història serà ben interessant i ens posarà en situació ràpidament.

A més, aquest cop es farà molt més èmfasi en els personatges que en els monstres, i és que la trama de traïcions que es donarà a l’ombra serà molt extensa. A més, tindrem també l’aparició d’un altre mític personatge de la saga per encara complica més el tema. Cal dir que l’evolució en el CG és molt evident i millora en bon grau la qualitat de la seva primera part, deixant clar que l’equip que ens porta aquest projecte té ganes i passió pel que fa. Quan els creadors gaudeixen, surten coses així.

Destaco el final de la pel·lícula, el qual és una càrrega d’adrenalina total, amb una última mitja hora molt dinàmica i que ens tindrà en tensió molta estona amb la batalla entre Leon i gairebé tot el qui se li posa al davant, només amb l’ajuda d’un parell d’armes i un amic inesperat. Per a mi la més recomanable d’aquestes dues primeres entregues. Cal comentar que tot i ser una seqüela de la primera part, si comenceu veient aquesta, no passa res, ja que no té connexió directa amb la primera pel·lícula.

Si teniu ganes de veure-la, està totalment disponible a Netflix.

Resident Evil: Damnation

Resident Evil: Vendetta

En aquesta tercera part, Chris Redfield (germà de Claire Redfield, protagonista de la primera part), de la BSAA, farà aparició amb l’ajuda del ja conegut per tots Leon i la professora Rebecca Chambers (protagonista del joc Resident Evil 0), de l’Institut Alexander de Biotecnologia, per parar un mercader de la mort que busca venjança i amenaça d’estendre un virus mortal a la ciutat de Nova York.

Què podem esperar d’aquesta tercera part? Sense cap mena de dubte les claus d’aquesta tercera entrega resideixen de nou en una millora del CG, ja que han passat 5 anys des de la segona part i tenim una història de nou addictiva. A més, els pilars seran uns personatges que tots esperàvem veure junts a la gran pantalla. Qualsevol fan tenia ganes de tornar a veure en acció a aquestes tres bèsties de la supervivència, que recordem que en cap joc van estar junts.

Vendetta sembla que serà el final d’aquesta trilogia, almenys de moment, i estem segurs que Capcom no decebrà a ningú. Esperem que en aquesta ocasió hi hagi un bon equilibri entre la tensió dels primers Resident Evil i l’acció dels últims. Tot i així, les sensacions són més que bones, i la decepció no sembla probable.

Per descobrir-ho haurem d’esperar uns dies més i així poder-ho analitzar el dia 16 de juny als cines de la nostra ciutat.

Resident Evil: Vendetta

Una trilogia que ha passat molt desapercebuda i que mereix un reconeixement, molt més que els desastres de Milla Jovovich que no fan cap justícia a aquesta mítica saga de videojocs. Si no en sabíeu res d’aquestes pel·lícules, ja teniu deures aquest estiu. Gaudireu com nens petits.

Jay Fer

Jay Fer Asian Madness

'Asian Madness' és el nom d’un blog cinèfil que dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Creat per Juanma Fernàndez, de 27 anys i cinèfil des de que té memòria, ha dedicat mitja vida a submergir-se i estudiar tot el que té relació amb el setè art tant de manera autodidacta com a través d’un curs a l’ESCAC. Actualment es dedica al sector de la logística fet que no li fa perdre la passió pel que més estima, el cinema.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*