La intimitat de la parella La intimitat de la parella
'Paths' presenta la història d'amor entre dos homes amb senzillesa i bon gust La intimitat de la parella

Ahir es va inaugurar la 22a Mostra Fire!!, el certamen de cine internacional Gai i Lesbià, que té lloc a Barcelona del 8 al 18 de juny. La pel·lícula encarregada d’obrir la Mostra va ser Paths (Camins), un drama intimista provinent d’Alemanya. El film fa un recorregut per la relació d’una parella formada per dos homes, Andreas i Martin, passant per diferents etapes. És una història que parla de l’amor entre dues persones, de la seva vida quotidiana i dels moments que passen entre el primer petó i el present.

Amb un estil minimalista, subtil i força contemplatiu el film és una finestra a una realitat mostrada amb delicadesa i des de la veritat. Qualsevol persona pot sentir-se identificada amb els diferents problemes pels quals passa la parella, siguin o no del mateix sexe. La universalitat de la història i la transparència dels personatges és el que fan del film una oda a tot allò que tenen d’extraordinari la senzillesa i la realitat.

Paths

Pot semblar evident però els dos personatges principals, interpretats per Mike Hoffmann i Mathis Reinhardt, són els autèntics protagonistes del film. Gràcies a les seves interpretacions l’espectador de seguida es queda atrapat per la seva història i s’emociona i empatitza amb les diferents situacions que van vivint. Amb una estructura fragmentada i amb salts temporals es va veient el declivi de la parella, els canvis que pateixen i com a poc a poc la passió inicial es transforma en convivència i afecte.

Paths és un exercici contemplatiu fet amb delicadesa i tendresa, que permet formar part per un moment d’una realitat concreta. Es tracta d’un film fet amb bon gust i, tot i formar part de la Mostra Fire!! i reivindicar la normalitat i llibertat de les persones homosexuals, presenta la història sense grans drames ni exageracions, simplement una història d’amor.

VEREDICTE

El millor: La delicadesa i la tendresa amb què està presentada la història personal dels protagonistes.

El pitjor: En alguns moments és massa contemplativa i es fa una mica lenta.

Nota: 7

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*