El poder del riure sempre guanya El poder del riure sempre guanya
'Capità Calçotets' es basa en la col·lecció de llibres amb el mateix títol El poder del riure sempre guanya

En Jorge i en Berto són dos nens amb una gran imaginació, i gràcies a la capacitat narrativa d’un i l’art dibuixant de l’altre, creen la seva pròpia col·lecció de còmics que expliquen les aventures del Capità Calçotets, un superheroi, una mica peculiar, però digne de les portades de Marvel i DC. Aquesta és la nova proposta que arriba demà a les sales de cine (també en català), des de la casa DreamWorks. Es tracta d’una producció dirigida per David Soren, que es basa en una col·lecció de llibres infantils titulats Captain Underpants i que segueixen les aventures d’aquest superheroi vestit en roba interior.

capità calçotets

Evidentment es tracta d’una pel·lícula infantil però a diferència d’altres films que s’han pogut veure recentment amb característiques semblants, aquesta es dirigeix clarament a un públic infantil, més que familiar. És a dir, moltes de les estrenes d’animació dels últims anys que aparentment només anaven destinades als més petits, han aconseguit agradar i entretenir també als més grans. En aquest cas, el tipus humor que es planteja és força bàsic a l’estil “pedo, culo, caca”, tot i que, en certs moments resulta eficaç.

Seguint la línia narrativa dels llibres, la història segueix als dos protagonistes que aconsegueixen fer perdre la paciència al director de l’escola, el senyor Grabulós, que cansat de les seves constants bromes decideix posar en classes separades als dos amics. Per tal d’evitar-ho en Jorge i en Berto hipnotitzaran al director i li faran creure que és ni més ni menys que l’heroi dels seus còmics, el Capità Calçotets.

capità calçotets

Un malvat pla per eradicar el riure del món, per part d’un nou professor de l’escola farà que el Capità Calçotets hagi d’entrar en acció, amb l’ajuda dels seus dos petits amics. Una situació que farà que tot es compliqui de valent però que aporta el punt d’aventura i acció que agradarà als més petits. Als fidels lectors i seguidors d’aquest superheroi gaudiran amb la versió audiovisual i els farà riure durant una bona estona. Al cap i a la fi, el riure pot ser l’arma més poderosa, sinó mireu la pel·lícula…

VEREDICTE

El millor: El film combina diferents tècniques d’animació que li donen originalitat.

El pitjor: L’estil d’humor que s’utilitza a vegades és massa primari.

Nota: 6

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*