La pel·lícula de TV3 sobre Pau Casals ja és una realitat La pel·lícula de TV3 sobre Pau Casals ja és una realitat
El film es preestrenarà al FIC-CAT el dimarts 6 de juny i després arribarà a la TV La pel·lícula de TV3 sobre Pau Casals ja és una realitat

El director Manel Huerga i l’actor Joan Pera han unit forces en un projecte sobre la vida del compositor Pau Casals. La tv movie Casals, la força d’un silenci, guionitzada per María Jaén i Jordi Vallejo, es projectarà en format de preestrena al Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) que s’inaugurarà el dia abans amb el film Pàtria dirigit per Joan Frank Charansonnet. La projecció del film tindrà lloc doncs el 6 de juny a les 22h.

pau casals

Aquesta preestrena forma part d’un acord entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el FIC-CAT que segons s’explica en un comunicat té l’objectiu de “difondre i promocionar la cultura en el marc de les activitats culturals que tindran lloc durant les edicions del 2017 i 2018 del Festival Internacional de Cinema en Català”.

Una història de música i exili

Casals, la força d’un silenci està situada a mitjan dels anys quaranta, època en la qual Pau Casals era considerat el millor músic del moment. Exiliat a Prada de Conflent, intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, protegint-se sovint de la Gestapo, que controla la zona. El mestre, decidit a no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidenals no es decideixin a forçar-ne la caiguda. Casals, mentrestant, malviu fent classes de violoncel. Un dels seus alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món i intenta convèncer el músic que es repensi la seva proposta argumentant que un concert seu tindria tanta repercussió que cridaria l’atenció sobre la injusta situació que viu el país. Malgrat la resistència de Casals, en Pierre mourà tots els fils necessaris per aconseguir el seu objectiu. Pierre aconsegueix que Casals faci un concert, el qual esdevé un èxit a nivell mundial. Aquest serà el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, en poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

pau casals

L’actor Joan Pera interpreta a Pau Casals, i l’actor Nao Albet a Pierre. Entre els actors hi trobem a Carme Sansa, David Bagés, Marc Cartes, Manuel Dueso o Joan Carreras, entre d’altres. El film, produït per Minoria Absoluta, TVC i ETB, ha estat rodat a Prada de Conflent i El Vendrell ciutat natal de Casals.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*