Un gran misteri a bord de l’Orient Express Un gran misteri a bord de l’Orient Express
El 3 de novembre s'estrenarà aquesta adaptació de Kenneth Branag Un gran misteri a bord de l’Orient Express

En l’àmbit de la literatura és indiscutible que Agatha Christie és una de les escriptores més llegides arreu del món i, encara avui dia, la gent segueix gaudint amb les seves misterioses i detectivesques trames. No és d’estranyar que el cinema es fixés en les seves històries i les adaptés per a la gran pantalla. De nou està en marxa una adaptació d’un dels clàssics de Christie, Assassinat en l’Orient Express, que portarà la firma del director Kenneth Branagh i, que té la data d’estrena pel 3 de novembre del 2017. Per fi ja es poden veure les primeres imatges amb tots els seus protagonistes a bord.

Sospitosos al tren

Kenneth Branagh a part de dirigir el film, també el protagonitzarà. L’actor britànic es posarà a la pell del famós detectiu belga Hercule Poirot, que haurà de resoldre l’assassinat del senyor Samuel Ratchett. Amb els dies la llista d’actors que formaran part d’aquest projecte ha anat augmentant, i entre ells hi ha dues grans estrelles de la indústria, que tot i que ara mateix no es troben en el seu millor moment, segur que seran uns bons fixatges: Michelle Pfieffer i Johnny Depp. Segons sembla, Depp serà l’encarregat de donar vida a la víctima d’aquest nou cas. Daisy RidleyJudi DenchMichael Peña, Leslie Odom Jr. i Derek Jacobisón els altres noms que se sumen al projecte.     

Murder-on-the-Orient-Express-

A aquest grup d’actors encara se li han sumat dues incorporacions més, Penélope Cruz i Willem Dafoe. L’actriu espanyola es ficarà a la pell de la missionera Greta Olhsson, qui anteriorment havia estat interpretada per Ingrid Bergman i, aquest paper li va merèixer l’Oscar com a Millor Actriu Secundària. Aquesta però no va ser l’única nominació del film ja que va acumular-ne sis. El film del 1974 va ser tot un èxit i va aconseguir recaptar 35 milions de dòlars als Estats Units. 

El guionista encarregat de readaptar aquesta novel·la ha estat Micheal Green, qui també ha participat en l’escriptura del guió de la seqüela de Blade Runner.

Reina del misteri

L’any 1974, Sidney Lumet ja va dirigir una adaptació de l’exitosa novel·la d’Agatha Christie amb un elenc d’estrelles de primera categoria, Ingrid Bergman (que va guanyar l’Òscar a millor actriu secundària), Sean Connery, Lauren Bacall, Jacqueline Bisset o Albert Finney, com Hercule Poirot. El film va ser tot un èxit de taquilla i va aconseguir sis nominacions a l’Òscar.

Al llarg dels anys, s’han fet moltes adaptacions dels llibres de Christie, repassem-ne alguns:

Deu negrets

 

Deu Negrets (1945 – 1974)

 

 

Testimoni de càrrec (1957)

 

Testimoni de càrrec (1957)

 

 

Després del funeral (1963)

 

Després del funeral (1963)

 

 

The Alphabet Murders (1965)

 

The Alphabet Murders (1965)

 

 

Nit sense fi (1971)

 

Nit sense fi (1971)

 

 

Mort en el Nil (1978)

 

Mort en el Nil (1978)

 

 

El mirall trencat (1980)

 

El mirall trencat (1980)

 

 

Mort sota el sol (1982)

 

Mort sota el sol (1982)

 

 

Culpable d‘innocència (1985)

 

Culpable d‘innocència (1985)

 

 

Cita amb la mort (1988)

 

Cita amb la mort (1988)

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*