Els films d’animació de Disney cobren vida Els films d’animació de Disney cobren vida
La companyia de Mickey Mouse té en ment fins a 19 remakes Els films d’animació de Disney cobren vida

La febre pels films d’imatges d’acció real s’ha apoderat de Hollywood i al llarg dels últims anys hem pogut veure diverses pel·lícules de la casa Disney que han vist com els seus protagonistes passaven de ser dibuixos a persones (o animals) de carn i ossos. La primera adaptació va ser la del clàssic Alícia al país de les meravelles, que Tim Burton va portar a la gran pantalla l’any 2010. El film, adaptació de la novel·la de Lewis Carroll i revisió de la pel·lícula d’animació de Disney, va aconseguir recaptar més de mil milions de dòlars a nivell mundial. Fet que la va situar com el film més taquiller d’aquell any.

La primera princesa a fer el salt a l’acció real va ser Blancaneus, l’any 2012, tot i que la història es va allunyar força de l’original. Protagonitzada per Kristen Stewart, Charlize Theron i Chris Hemsworth, el film va aconseguir recaptar gairebé 400 milions de dòlars, davant els 170 mil que va tenir de pressupost. Amb La bella dorment, també es va optar per seguir un camí diferent del conte original i el film es va centrar en el punt de vista de la bruixa Malèfica. Amb Angelina Jolie com a protagonista, el film va recaptar més de 700 milions de dòlars en tot el món. La següent va ser La Ventafocs, amb una versió dirigida pel cineasta Kenneth Branagh. La jove atrapada en una vida de servitud a les ordres de la seva madrastra i les seves espantoses germanastres, va tenir una recaptació de més de 500 milions de dòlars.

disney acció real

Més recentment, van arribar les adaptacions de El llibre de la selva i La bella i la bèstia. Tots dos casos van ser un gran èxit de taquilla, el primer film va aconseguir més de 900 milions de dòlars però aquesta xifra es va veure superada per la darrera versió de Disney, amb Emma Watson en el paper de Bella, que va superar els mil milions de dòlars.

La gallina dels ous d’or

Com es pot comprovar la companyia Disney ha trobat en aquesta reelaboració dels seus clàssics infantils, una font d’ingressos que sembla inesgotable i, en el seu afany per seguir augmentant la fortuna té previstes noves pel·lícules que seguiran els passos de les ja comentades. Disney té previstos 19 remakes en acció real (entre els quals hi ha La Sireneta, Peter Pan i Pinotxo), alguns ja tenen la data d’estrena establerta, altres encara no, però és que n’hi ha alguns que simplement són només un projecte sobre la taula. A continuació farem un repàs per alguns dels més avançats:

Mulan

Aquesta és de les poques revisions en acció real que ja tenen establerta la data d’estrena, serà el 2 de novembre del 2018. Tots recordem la jove que ho arrisca tot per salvar la seva família, allistant-se a l’exèrcit i fent-se passar per un noi. Era la primera vegada que Disney presentava un personatge femení que no havia de ser rescatat pel príncep blau. Aquesta és una característica que es vol potenciar en el nou film, “Mulan és clarament una història d’apoderament femení però també podem fer alguna cosa nova en aquesta revisió”, expliquen els responsables, “fer-la una mica més muscular, més forta, amb un toc de Ridley Scott”. Tot i la referència al director, el film estarà dirigit per la cineasta Niki Caro. Quan es va anunciar que es tiraria endavant aquest projecte, es van alçar algunes veus per exigir que els personatges fossin d’ètnia oriental i no passes com en el cas de Ghost in the Shell, on es va optar per una actriu caucàsica, concretament Scarlett Johansson. Afortunadament, Disney va fer un comunicat on assegurava que els rols dels personatges protagonistes estarien interpretats per actors xinesos. També cal destacar, que en aquesta ocasió es prescindirà de les cançons que sí que apareixien en la versió de Disney.

disney acció real

El Rei Lleó

Es tracta indiscutiblement d’una de les pel·lícules de la casa de Mickey Mouse més ben valorades i estimades pel públic. La història del petit Simba va commoure a tota una generació i, el pròxim 19 de juliol del 2019 té previst tornar a enamorar el públic amb la versió en acció real. El film estarà dirigit per Jon Favreau, responsable de l’adaptació també en live action d’El llibre de la Selva i, va ser el mateix cineasta qui va anunciar-ho a través del seu compte de Twitter. A part de comptar amb Favreau, ja se sap qui seran els encarregats de posar les veus d’alguns dels personatges principals. James Earl Jones donarà vida de nou al rei Mufasa i Donald Glover serà l’encarregat de donar veu a Simba. Per altra banda, també s’ha desvelat el nom dels dos actors que es faran càrrec de Timón i Pumba i, seran ni més ni menys que Seth Rogen i Billy Eichner.

disney acció real

Dumbo

A principis dels anys 40, Dumbo va entrar a formar part de la família Disney. L’any que ve té prevista la seva tornada a les ordres de Tim Burton, que ja està familiaritzat amb aquest tipus de projectes. El film serà el que menys fidel sigui a la història real que tots coneixem, la idea és explicar una història completament diferent però amb Dumbo com a protagonista. L’elenc estarà encapçalat per Colin Farrell, que donarà vida a Holt, un home vidu que s’ha de fer càrrec dels seus dos fills. Per altra banda, també formaran part de la pel·lícula l’actriu Eva Green, com a trapezista francesa i Danny DeVito, com a director del circ. Està previst que el film arribi als cines a finals del 2018.

disney acció real

Aladdin

Aquest mes de juliol començarà el rodatge d’aquesta nova versió del clàssic Aladdin que es va estrenar l’any 92. Recentment, es va anunciar via Twitter que s’obrien els càstings per trobar la parella protagonista, és a dir el jove Aladdin i la princesa Jasmine. Gràcies a la publicació, també es van conèixer els timings que té prevista la companyia respecte al rodatge, que s’iniciarà aquest estiu i acabarà al gener del 2018, al Regne Unit. El film estarà dirigit per Guy Ritchie que en una entrevista pel programa de ràdio Playback de la revista Variety afirmava que, “la pel·lícula dictarà exactament quin és el to necessari i qui se suposa que sortirà”. A més, el productor Dan Lin, també explicava que es tractarà una producció ambiciosa que s’allunyarà una mica de la història original però que comptarà amb alguns dels números musicals del film del 1992. Per altra banda, tot apunta que Will Smith serà l’encarregat de donar vida al divertit i carismàtic geni de la làmpada.

disney acció real

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*