‘Los desheredados’: nou curt català premiat al Festival de Cannes ‘Los desheredados’: nou curt català premiat al Festival de Cannes
El curt de Laura Ferrés s'endú el Premi Découverte Leica Cine ‘Los desheredados’: nou curt català premiat al Festival de Cannes

L’any passat va ser Time Code i aquest any Los desheredados. Tot i que no s’ha endut la palma d’or, el cinema català tenia una única presència en aquesta edició del Festival de Canes que ha resultat premiada. Es tracta del curtmetratge Los desheredados, de Laura Ferrés, que participava a la Semaine de la Critique i que finalment s’ha alçat amb el Premi Découverte Leica Cine, principal guardó de la categoria de curtmetratges.

Los desheredados és un curtmetratge documental escrit i dirigit per Laura Ferrés i produït per Inicia Films, de la productora Valérie Delpierre. El curt relata el tancament d’una empresa familiar d’autocars a causa de la crisi, i el protagonista és Pere Ferrés, el mateix pare de la realitzadora. El curt competia amb altres 9 obres internacionals, i suposa una nova fita del cinema català, que per segon any consecutiu surt guardonat del festival de cinema més prestigiós del món.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*