today-is-a-good-day

El record com a llosa

- Advertisement -

La pel·lícula Nagasaki: recuerdos de mi hijo (母と暮せば) va ser la que el Japó va seleccionar per competir per l’Oscar al film de parla no anglesa però no va ser nominat. Després de veure-la al BCN Film Fest en preestrena arriba ara a les pantalles amb una història amb una alta càrrega de sensibilitat i amb la intenció de mostrar-nos amb una mica més de detall aspectes de la societat japonesa.

nagasaki

- Advertisement -

Molts poden pensar en veure que és un d’aquells films que ens arriben de l’Àsia on no passa gaire res. De fet aquesta història d’un fill mort per la gran bomba de Nagasaki que torna en forma de fantasma és un relat sobre pèrdua, acceptació i amor. Amor de la mare (Sayuri Yoshinaga ) cap al fill (Kazunari Ninomiya), del fill a la mare i entre mig de tot plegat la que era la promesa del protagonista (Haru Kuroki). Aquest triangle és el que ens fa ballar el cap i és bàsicament tot el que veiem en aquesta pel·lícula. Tots tres s’estimen molt entre ells però n’hi ha un que ja no hi és… Això barrejat amb les seqüeles que la guerra va deixar al Japó vertebren un film que peca una mica massa de contemplatiu.

- Advertisement -

Malgrat tot aconsegueix el seu objectiu i fa reflexionar. El públic empatitzarà amb els personatges i els seus sentiments. Tots possiblement actuaríem de manera similar si se’ns aparegués el nostre difunt fill després de tres anys. Ara bé la major virtud del film és la seva protagonista Sayuri Yoshinaga. El seu paper de mare en constant contradicció és capaç de fer que l’espectador no decaigui (perquè el ritme no és precisament trepidant).

Veredicte

El millor: l’actriu protagonista Sayuri Yoshinaga i la subtil emotivitat del conjunt.

El pitjor: els decorats exteriors i un ritme massa lent acompanyat d’una durada massa llarga.

Veredicte: 6

https://youtu.be/vNB-WFNKavU

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents