La batalla de ‘Dunkirk’ de Nolan arribarà aquest estiu La batalla de ‘Dunkirk’ de Nolan arribarà aquest estiu
El nou film bèl·lic del director britànic s'estrena aquest juliol als cinemes La batalla de ‘Dunkirk’ de Nolan arribarà aquest estiu

El cineasta Christopher Nolan ha acostumat el públic a un seguit de films èpics amb un alt contingut de fantasia i ciència ficció, fet que ha provocat controvèrsia entre els espectadors: els que l’odien vers els que l’admiren. El que és evident que el director sempre ha sabut crear films diferents, afegir el seu toc característic que no deixa indiferent a ningú. Ara, amb Dunkirk, canvia totalment de registre per mostrar una de les batalles més dures de la història. Tot just s’ha fet públic un segon tràiler del film que ens arribarà el 21 de juliol del 2017.

L’argument se situa a la primavera del 1941, on després d’un seguit d’errors estratègics, com deixar els nazis anar fent fins a conquerir gran part del continent europeu, les tropes aliades que aspiraven a alliberar França i els Països Baixos, van quedar arraconades a la costa del nord de França i van ser devastats des de l’aire per la Luftwaffe (forces aèries alemanyes). El general Von Rundstedt va decidir aturar l’atac per motius que es desconeixen i d’aquesta manera les tropes es van salvar. Es va iniciar, doncs, la Retirada de Dunkerque, mostrant un dels moments més desastrosos de la història militar europea, en la qual més de 300.000 britànics van ser evacuats cap a Gran Bretanya en tot tipus d’embarcacions.

Dunkirk nolan

El film està interpretat per Cillian Murphy (Peaky Blinders o The Dark Knight Rises), Mark Rylance (The BFG o Bridge of Spies), Tom Hardy (The Revenant o Mad Mad: Fury Road) i Kenneth Branagh (Valkyrie o Wild Wild West) i ens ficarà a la pell del terror que varen viure els soldats evacuats. Mentre esperem poder fer un cop d’ull al pòster i preparar-nos per la guerra! 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*