El canadenc Denis Côté ens porta un drama potent i místic El canadenc Denis Côté ens porta un drama potent i místic
'Boris sense Béatrice' arriba a les pantalles també en català El canadenc Denis Côté ens porta un drama potent i místic

El cineasta canadenc Denis Côté va debutar al 2005 amb el llargmetratge Les états nordiques i tot i la seva trajectòria el seu nom aquí no resulta gaire conegut, ja que els seus films no han arribat a les pantalles, excepte en algun cas puntual a festivals de cinema sense causar gaire rebombori. La seva filmografia és irregular, ja que navega entre la ficció i el documental, però inclou la seva mirada singular i personal, com es pot comprovar a Les lignes ennemies (2010) i Curling (2010), al documental Bestaire (2012) o a la pertorbadora Vic+Flo Saw a Bear (2013).

Ara ens presenta un drama que arriba subtitulat al català, on la història se centra en Boris, un home orgullós que ha aconseguit tota mena d’èxits a la vida. Però, la seva dona Béatrice pateix una dura depressió. Ell manté una relació amorosa amb una companya de feina i comença a intimar amb la seva minyona.

El film està interpretat per James Hyndman (Black-eyed Dog o Souvenirs intimes), Simone-Élise Girald (Die o The Expatriate) i Denis Lavant (Holy Motors o Eva no duerme), entre d’altres.  Sobre aquestes línies es pot veure el tràiler de la pel·lícula que va participar a la Secció Oficial del Festival de Berlín el passat any.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*