today-is-a-good-day

La boira d’Stephen King amenaça de nou però a la TV

- Advertisement -

Stephen King va escriure al 1980 una història sobre una misteriosa i densa boira que de cop irromp en un petit poble de Maine, i causa el caos entre els seus habitants. D’aquesta novel·la se’n va dur a terme una adaptació al cinema l’any 2007 dirigida per Frank Darabont (sèrie The Walking Dead o The Green Mile) i ara, 10 anys més tard, arriba una nova adaptació per a la televisió.

Christian Torpe (sèries Rita i Sam) és l’encarregat d’aquesta adaptació que comptarà amb cares força desconegudes (per ara), però també amb Frances Conroy (sèrie Six Feet Under). El projecte rep inspiració tant de la novel·la homònima com del film, tot i que ambdues tenen diverses diferències (en especial el tràgic final de la pel·lícula suggerit per Darabont i aprovat per King), però mantindrà la seva essència principal.

- Advertisement -

- Advertisement -

La sèrie seguirà els esdeveniments que tenen lloc a la petita ciutat de Bridgton, Maine, quan un matí després d’una violenta tempesta elèctrica una boira espessa cobreix tota la ciutat. Els habitants s’aniran adonant que la boira, que es propaga amb rapidesa, amaga monstres assassins.  La història de la novel·la se centra en un grup de persones que queden atrapades a un supermercat.

El proper 22 de juny el canal americà Spike TV començarà l’emissió de la sèrie i per anar escalfant motors han publicat un tràiler que mostra com serà l’ambientació i l’essència del que es podrà veure, tot i ser produïda per una cadena de televisió amb poc pressupost.

Tot i que The Mist serà l’adaptació televisiva més recent, en els darrers anys n’hem vist d’altres com Under the Dome al 2012 que es va cancel·lar finalment o l’any passat 11.22.63, que tot i agradar al públic va tenir una repercussió mínima. A més, el projecte més esperat és el de la minisèrie Castle Rock, creada pel mateix King i que serà una antologia que adaptarà diversos relats i temes inspirats en aquesta recurrent població a les històries que escriu.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents