today-is-a-good-day

Les 10 malvades més icòniques de Disney

- Advertisement -

Una pel·lícula no seria el mateix sense el seu dolent i quant més ho sigui millor, ja que aleshores compleix amb la seva feina i aconsegueix que el públic el consideri l’antagonista total i es posicioni al bàndol del protagonista que va carregat de bondat. Disney és una factoria que des de els seus orígens ha sabut crear personatges malvats amb molt carisma, però sobretot són femme fatale, capacitades per crear el mal, dominar el món de la manera més pèrfida i rocambolesca i, sobretot, destruir al protagonista amb afany de venjança. Les malvades de la companyia del ratolí Mickey Mouse, han marcat una època i gràcies a la seva recargolada maldat s’han convertit  en un exemple a seguir, ja que avui en dia no es fan dolents com els d’abans i cada vegada tenen una cara més tendre i vanitosa amb un perfil que els fa ser dolents però amb un cor darrera que cedeix front la màscara que duen. A continuació farem un repàs per les 10 malvades de la factoria Disney:

Reina Grimhilde (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937)

La madrastra de la Blancaneus va ser el primer personatge femení maligne i desprès de tants anys continua estan al capdamunt dels més dolents. Estava obsessionada amb ser la més bella de tot el regne i el seu mirall màgic així li feia saber, fins que un dia canvia de parer i li diu que la Blancaneus és la més guapa, aleshores decideix acabar amb ella arrancant-li el cor, però ningú és capaç decideix fer-ho personalment oferint-li una poma enverinada a la jove.

- Advertisement -

reina grimhilde

Lady Tremaine (Cinderella, 1950)

- Advertisement -

Lady Tremaine és la principal dolenta de la Ventafocs i responsable de la mania que gairebé tothom té per la figura de la madrastra. Però també l’acompanyen les seves filles Anastasia i Drizella, que conformen un pack explosiu que fan la vida impossible a la jove que recentment ha perdut al seu pare i no té altre opció que viure amb elles. Totes tres obliguen a la Ventafocs a realitzar tot tipus de tasca de la llar per a elles i evitar que vagi al ball amb el príncep. Tothom té a la seva ment la tenebrosa imatge de Lady Tremaine acariciant el seu gat.

germanastres i lady tremaine CINDERELLA

La reina de Cors (Alice in Wonderland, 1951)

Al País de les Meravelles habita una reina aficionada al criquet, que no posarà les coses senzilles per als seus habitants, ja que als que no obeeixen les seves ordres, dóna l’ordre al seu exercit de cartes perquè els hi tallin el cap. Alicia és una noia, que arriba de casualitat al regne i coneix cadascú els esbojarrats personatges del país, a la par que a la reina de Cors.

reina de cors alice in wonderland

Maléfica (Sleeping Beauty, 1959)

La bruixa Maléfica és la personificació del mal, posseeix grans poders, com els de diable, que la situen en un dels personatges més emblemàtics, poderosos i malvats de Disney. Sempre porta un bastó amb una bola de vidre a les seves mans, amb el qual pot invocar rajos, crear tempestes, transformar-se en altres formes o teletransportar-se. Una de les seves formes més importants és la d’un gran drac negre, a més sol estar envoltada de flames verdes.

Al film, llença un malefici a un nadó, ja que no ha estat convidada a la festa i acaba perjudicant la vida de la jove Aurora, ja que al complir els 16 anys es punxarà amb una filosa i morirà.

sleeping beauty maleficent

L’any 2014, Disney va fer un spin off en imatge real del personatge amb Angelina Jolie al capdamunt que explicava la seva història personal i com va esdevenir en la malvada que és. Va anar tant bé que el film també té una seqüela.

Cruella de Vil (101 Dalmatians, 1961)

- Advertisement -

Aquesta dona té una predilecció per les pells, però des de que veu que la seva empleada Anita té un dàlmata i que la seva gossa, Perdita, tindrà cadells, la seva obsessió per les taques augmenta i és capaç de tot, arribant a segrestar a tots els dàlmates per a matar-los i fer-se amb un abric de pell. Gràcies a l’ajuda de Horacio i Gaspar es farà amb tots els cadells de gos que hi ha pel territori.

cruella de vil 101 dalmates

Madam Mim (The Sword in the Stone, 1963)

Aquesta bruixa boja rep un desafiament per part del bruixot Merlí amb la finalitat d’alliberar al jove Artur. El duel entre bruixots gairebé el guanya ella al convertir-se en un drac, però Merlí fa ús del seu coneixement sobre el futur i es converteix en un bacteri per a infectar a la bestiola i vèncer el combat. Es pot considerar la malvada més guillada de Disney.

madame mim merlin el encantador

Madame Medusa (The Rescuers, 1977)

La dolenta d’aquest film és la propietària d’una casa d’obstinacions i vol fer-se amb un gran diamant del qual coneix la ubicació. Com no pot arribar fins a ell, envia la seva tropa d’animals, entre els qual hi ha un parell de cocodrils. Ella acaba segrestant una nena orfe per a fer-se amb la joia que es troba a un pou, però un parell de ratolins, Bernat i Bianca, interferiran els seus plans malignes.

madame medusa

Úrsula (The Little Mermaid, 1989)

La seva forma tentacular, similar a la d’un pop, creen esgarrifança només veure-la. Amb la seva màgia i les seves ajudants, que són peixos morena, van procurant d’ajudar a les pobres ànimes en pena i com el que demanen a canvi a les seves víctimes és impossible de complir, acaben per dissoldre els seus cossos. Ariel, és una sirena que desitja tenir cames i caminar per la superfície, acudeix a Úrsula la qual li concedeix el seu desig a canvi de la seva veu.

ursula the little mermaid

Yzma (The Emperor’s New Groove, 2000)

Aquest personatge excèntric i còmic és dels menys coneguts, però gràcies al seu caràcter també el públic l’adora, tot i la seva maldat. El seu afany de venjança creix quan és acomiadada de ser la consellera de l’emperador Kuzco. Té plans malvats contra ells, com per exemple, convertir a l’emperador en una puça, enviar-lo per correu a sí mateixa i acabar esclafant-lo amb un martell. Com a contraposició respecte altres dolentes, és que ella no és gens atractiva i la resta de personatges la consideren repugnant.

the emperors new groove yzma

Gothel (Tangled, 2010)

És una de les darreres malvades de la factoria. Un dia una vella troba una flor que li proporciona l’eterna joventut, així que decideix amagar-la perquè ningú la trobi. Un dia la reina acaba malalta i necessita la flor per a curar-se, els seus guàrdies la troben i li entreguen, el nadó que ella porta hereta els poders de la flor als seus cabells. Gothel, decideix tallar un floc dels cabells per a obtenir el poder, però al tallar-lo es perd, així que segresta a la filla dels reis i dur-la a una torre on la jove mai es tallarà els cabells per tal de proporcionar la vida eterna a la malvada i fer-li veure que és filla seva.

tangled gothel

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents