today-is-a-good-day

L’slasher mediterrani ‘Verano Rojo’ obrirà el 3r Sant Cugat Fantàstic

- Advertisement -

Verano rojo, l’opera prima del director mallorquí Carles Jofre, inaugurarà la 3a edició del Sant Cugat Fantàstic. L’slasher independent protagonitzat per Inés Pálmer, Juanan Cruz i Aina Zuazaga es un homenatge a aquest subgènere del cinema fantàstic tindrà la seva premiere al Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat la nit del dijous 15 de juny.

- Advertisement -

Segons el co-director del festival Marc Carreté, Verano rojo encarna totes les virtuts que busca el Sant Cugat Fantastic. “Representa molt bé un tipus de cinema que creiem que un festival com el nostre ha de recolzar i fer arribar al públic. Cinema de terror, 100% independent, un film desacomplexat i ben realitzat, produït des de l’ofici i la passió, per un equip de gent que ha picat pedra i s’ha deixat l’ànima per aixecar el projecte i fer-lo realitat”.

- Advertisement -

Sant Cugat Fantàstic
JR Armadàs i Marc Carreté (dreta) directors del festival

 

El certamen, que igual que l’any passat s’allargarà durant quatre dies, se celebrarà dels dies 15 al 18 de juny i tindrà com a centre neuràlgic els Cinemes Cinesa Sant Cugat per a les projeccions de pel·lícules i les instal·lacions del Teatre-Auditori i el seu entorn com a epicentre de les activitats paral·leles. En aquesta edició, cinema d’animació i el fantàstic compartiran protagonisme ja que un dels leit motivs del festival serà justament el de l’animació al cinema.  “No només tenim molt bons professionals fent animació a casa nostra sinó que arreu del món cada any trobem films sorprenents en aquesta disciplina al quals no se’ls presta tanta atenció com als d’imatge real”, explica el co-director del Sant Cugat Fantàstic Joan Ramon Armadàs.

SANTCUGAT FANTASTICUn pòster fantàstic

Enguany l’autor del pòster oficial del Festival ha estat l’artista MoCaro, dibuixant i il·lustrador que ha realitzat recentment les imatges de pel·lícules de gènere com Star Trek: Beyond, Chappie, o Ninja Turtles: fora de les ombres entre d’altres. Pel pòster del Sant Cugat Fantàstic, s’ha inspirat en els treballs del director Tim Burton que, segons ell, és un dels millors exemples i un referent alhora de lligar terror i animació.

Primers títols confirmats

La presentació del Sant Cugat Fantàstic, celebrada aquest dijous 27 d’abril a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, també ha deixat titulars respecte els primers curts i llargs confirmats. Els primers títols que formaran part de la programació oficial són els següents:

Pel·lícula inaugural

Verano rojo (Carles Jofre) Espanya

Quatre joves se’n van de viatge a Mallorca per passar unes vacances de sol i platja. Quan s’endinsen en els paratges més inhòspits de l’illa, comencen una aventura infernal que els obligarà a lluitar per la supervivència. Verano Rojo és un slasher mediterrani d’homenatge als clàssics d’aquest subgènere on no hi falta el mal rotllo, la sang i l’angoixa característica d’aquest tipus de films.

Pel·lícula de clausura

- Advertisement -

Pàtria (Joan Frank Charansonnet) Catalunya

El film narra la llegenda d’Otger Cataló (Miquel Sitjar) anant endavant i enrere entre els segles XV i VIII explicant com les gestes d’aquest cavaller got són transmeses oralment a un monjo a l’època medieval. Aquesta pel·lícula èpica amb pinzellades fantàstiques serà el film inaugural de la 10a edició del FIC-CAT després de passar pel Nice International Film Festival.

Patria

Altres pel·lícules confirmades

Maniac Tales (Denise Castro, Enrique García, Abdelatif Hwidar, Kike Mesa, Rodrigo Sancho)

Film coral amb cinc relats units per una història troncal. Juan és un immigrant mexicà il·legal als Estats Units que viu als carrers. Una nit, mentre és perseguit per la policia un anònim benefactor, li ofereix ser el conserge d’un vell edifici on una de les veïnes ha desaparegut juntament amb l’últim capítol de la seva exitosa sèrie de terror Maniac Tales.

Maniac tales

Monster Hunt (Raman Hui) La Xina

La reina del món dels monstres està embarassada. Uns monstres malvats volen ocupar el tron i perseguiran la reina per prendre-li el fill. Per això, la reina fuig al món dels humans a cercar refugi. Aquest film que combina imatge real i l’animació digital de l’estudi que va fer Shrek és el segon més taquiller de la història de la Xina. Aventura, humor i fantasia en una pel·lícula per a tota la família on tampoc no falten les arts marcials.

El ataúd de cristal (Haritz Zubillaga) Euskadi

Una actriu puja a la limusina que l’ha de portar a recollir un premi en reconeixement de la seva trajectòria. Però el viatge es veurà truncat per una sèrie de circumstàncies que faran que la protagonista d’aquesta pel·lícula passi la pitjor nit de la seva vida. Un únic personatge i un escenari claustrofòbic per a una cinta que desplega amb una descaradura inusual un inesperat imaginari fantàstic i que va rebre molts aplaudiments al Festival de Sitges.

Ataud de cristal

Primers curts confirmats

El curtmetratge que acompanyarà Verano rojo a la inauguració serà Hoy me ha pasado algo muy bestia. Dirigit per Ivan Mulero i basat en el llibre i el còmic homònim de Daniel Estorach, està protagonitzat per Octavi Pujades i Marta Blanc. La història narra les aventures d’un superheroi, el justicier del Post-it, a la Barcelona del segle XXI.

Els directors del festival també han destacat dues propostes d’animació de collita catalana. Darrell un film d’animació en 3D que va ser nominat al Goya i va guanyar el premi al Millor Curtmetratge Animat al Festival de Sitges i Cavalls morts un conte de guerra realitzant en stop-motion guanyador de la primera edició del Premis VOC. També han confirmat que Gentleman de Joaquim Bundó i Esteve Rovira, Wolves d’Àlvaro Rodríguez, Fe, de l’escriptor i guionista Juan de Dios Garduño i el curt japonès Wolf of vengeance optaran al premi Òmnium al Millor Curt.

El Sant Cugat Fantàstic és possible gràcies al suport d’Estrella Damm, patrocinador principal de l’esdeveniment, la col·laboració d’institucions públiques com l’Ajuntament de Sant Cugat i el Teatre-Auditori i el compromís d’empreses com Cinesa i HP entre d’altres.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents