today-is-a-good-day

El millor cinema esportiu es troba a Barcelona

- Advertisement -

El festival de cinema més important del món centrat en el cinema esportiu, Bcn Sports Film, arriba a la 8a edició. Enguany tindrà lloc del 8 al 12 de maig i com a novetat, amplia a 9 els espais on tindran lloc les projeccions.

Entre les seus consolidades, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch i la Sala Àmbit Cultural de El Corte Inglés del Portal de l’Àngel, s’hi adhereixen els cinemes Can Castellet (Sant Boi), l’Auditori de Sant Martí, el Centre Cívic Fort Pienc, el Centre Cultura la Casa Elizalde, els Cinemes Girona, la Biblioteca de Ponent (Sabadell) i la Biblioteca Districte 5 (Terrassa). A més, una selecció dels films es projectaran als Centres Penitenciaris de Catalunya, una iniciativa que es repeteix un any més.

- Advertisement -

‘McQueen: The Man & Le Mans’ (Gabriel Clarke i John McKenna, 2015)

- Advertisement -

A la Secció Oficial competiran un total de 80 pel·lícules, escollides entre les més de 400 que es van inscriure i provinents de 40 països d’arreu del món. Entre els films hi ha Steve McQueen: The Man & Le Mans (secció Cannes Clàssics al Festival de Cannes 2016), El caso Fisher (estrenada al TIFF de Toronto al 2014), Hopptornet (S.O. de la 66a Berlinale) o Let’s be Frank (S.O. de la 65a edició del Festival de Sant Sebastià).

A més, hi tindran lloc 24 sessions monogràfiques centrades en els esports més populars i singulars, però també es destacarà la figura d’esportistes anònims o d’elit (com l’escalador Carlos Suárez, protagonista a Morir por la cima, o Nadia Comaneci).

Curtmetratge’ 7 Tonnes 3′ (Nicolas Deveaux, 2004)

Paral·lelament, el dia 9 de maig es realitzarà una conferència –debat adreçat a estudiants de comunicació i producció audiovisual, productors, realitzadors i professionals del món de l’esport, que tractarà sobre l’esport i els jocs olímpics que repercutiran a la televisió del futur. Comptarà amb la intervenció de Paloma del Río (periodista de RTVE), José Ramón Díez (subdirector de producció a RTO’92 durant els Jocs Olímpics de Barcelona i realitzador de les cerimònies inaugurals i de cloenda de diversos Jocs Olímpics) i Isidoro Moreno (cap d’Enginyeria per a l’OBS). L’entrada és gratuïta però cal confirmació prèvia a info@bcnsportsfilm.org.

Cal destacar l’exposició Aquell estiu del 92, en commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Per això, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch s’encarreguen de convidar els visitants a fotografiar-se amb imatges a mida reals dels protagonistes de l’esdeveniment o de les mascotes dels Jocs, com el famós Cobi de Mariscal. També es podrà reviure la cerimònia d’inauguració i posar-se a la pell dels guanyadors pujant al podi. A més, es podran veure objectes únics exposats ara per primera vegada, tot amb la intenció de posar la vista enrere en un dels moments més inoblidables de la història de la ciutat, que continua sent un referent avui en dia.

Les projeccions són gratuïtes i la gran majoria aptes per a tots els públics. Per a ampliar informació amb la programació es pot consultar el web oficial.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents