today-is-a-good-day

‘Joc de Trons’: sèrie vs llibres

- Advertisement -

En un dia com avui, en el qual els llibres són els protagonistes, m’agradaria començar escrivint sobre algunes de les principals diferències entre la sèrie Joc de Trons i la saga literària Cançó de Foc i Gel.

No cal dir que els llibres sempre seran més rics en detalls i que la seva lectura és recomanada (i gairebé obligada al 100%) però la intenció d’avui no és enfrontar un format amb l’altre sinó senyalar-ne algunes de les principals diferències. Avís per a navegants, l’article conté molts spoilers.

La supressió del personatge Lady Cor de Pedra

- Advertisement -

A la sèrie Catelyn Stark mor en el context del Casament Vermell i allà s’acaba la seva història però no passa exactament el mateix en la saga literària. De fet, Catelyn reneix gràcies a Beric Dondarrion i el poder de R’hllor i es converteix en Lady Cor de Pedra, una mena de zombi justicier que actua com a nova líder de la Germandat Sense Estendards tot penjant Freys a tort i a dret.

- Advertisement -

L’omissió del millor guerrer de les Illes del Ferro: Victarion Greyjoy

A la sèrie els germans Greyjoy només són 3: Euron, Balon i Aeron però en falta un de molt important que sí que apareix als llibres, Victarion. Es tracta del Capità de la Flota del Ferro, el guerrer més reconegut d’entre tots els Greyjoy, un autèntic saquejador i defensor de les Velles Costums.

De fet, en els llibres,  és Victarion qui parteix amb la flota a rescatar Daenerys a Mereen (en comptes d’Asha i Theon). Ho fa per encàrrec del rei Euron però el seu pla secret és traïr-lo i casar-se ell mateix amb Daenerys a canvi de la flota del ferro i el seu suport en la Conquesta de Ponent.

La dona i el possible fill de Robb Stark

A la sèrie i als llibres Robb Stark es casa amb una persona diferent. Mentre que a la sèrie ho fa amb una estrangera de Volantis (Talisa) als llibres ho fa amb Jeyne Westerling, vassalla de la Casa Lannister. A més, aquesta no mor en el Casament Vermell (com sí ho fa a la sèrie en una imatge duríssima i difícil d’oblidar) sinó que encara és viva i pressumptament embarassada d’en Robb.

El paper d’Stannis Baratheon

A la sèrie se’ns presenta Stannis com un personatge més aviat sense pietat que és capaç de cremar la seva pròpia filla per tal d’aconseguir els seus objectius. A més, Stannis, un dels millors comandants de Ponent, mor i és escombrat del mapa en la batalla amb Ramsay Bolton.

En els llibres es descriu un Stannis més ple de matisos amb un caràcter diferent, i es deixa molt clar que l’única persona que estima en el món és la seva filla Shireen i costa molt de creure que podria arribar a cremar-la. A més, Stannis segueix viu, amb Theon i Asha Greyjoy com a captius i a punt d’iniciar l’assalt definitiu a Hivernplè.

La trama d’Aegon, un altre prentendent Targaryen al tron

A la sèrie només tenim una pretendent Targaryen al tron, l’arxiconeguda Daenerys. Ara bé, en els llibres no és així, ja que apareix la figura d’Aegon Targaryen (fill de Rhaegar i nebot de Daenerys) que es va salvar del saqueig de Desembarcament del Rei gràcies a l’ajuda de Varys i que ha estat criat amb l’ajuda d’aquest, de l’antic amic de Rhaegar, Jon Connington i del mercader Illyrio per tal de ser el futur sobirà de Ponent.

- Advertisement -

Actualment ja ha desembarcat a Ponent (abans que Daenerys) amb l’ajuda de la Companyia Daurada (una famosa companyia mercenària de les Ciutats Lliures) i ja està conquerint alguns castells.

Existeixen moltes altres diferències però espero que amb aquestes us hagi pogut obrir les ganes de llegir els llibres a aquells i aquelles que encara no ho heu fet. En la meva opinió, es tracta de productes complementaris i per tal de gaudir al màxim l’experiència “tronera” cal conèixer ambdós. Valar Lecturis.

- Advertisement -
Martí Foz
En Martí Foz és advocat i economista i professionalment es dedica a assessorar persones emprenedores que volen dur a terme un projecte empresarial. Però aquest no és el motiu pel qual col·laboro amb El Cinèfil sinó perquè com ell mateix explica "sóc un gran aficionat al cinema, les sèries i la literatura i especialment a tot allò que té a veure amb la fantasia èpica". Fa més de deu anys que va descobrir la saga Joc de Trons i des de llavors el té captivat, rellegint els llibres una i altra vegada, esperant amb delit i determinació estoica el següent volum i gaudint de la sèrie de televisió d'HBO. Ha arribat el moment de jugar al Joc de Trons i en ell, com a la vida, només es pot guanyar o morir. Valar morghulis!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents