En marxa la 2a edició dels Premis VOC d’Òmnium En marxa la 2a edició dels Premis VOC d’Òmnium
Noves categories i premis econòmic per aquests guardons de l'audiovisual català En marxa la 2a edició dels Premis VOC d’Òmnium

Òmnium Cultural impulsa per segon any consecutiu els Premis VOC (Versió Original en Català) de l’audiovisual en català amb l’objectiu d’estimular la producció de continguts en llengua catalana i contribuir a la seva difusió per ampliar-ne el públic. Hi poden optar curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats web produïts entre l’1 de gener de 2015 i el 12 de setembre de 2017 i els participants opten a premis de fins a 4.000 euros. El termini per presentar les obres finalitzarà el 12 de setembre. Totes les obres seleccionades es projectaran a la 2a Mostra VOC que tindrà lloc a diverses poblacions de forma simultània la tardor de 2017.

En la darrera edició del VOC, Cavalls Morts de Marc Riba i Anna Solanas, es va endur el Premi VOC del Jurat en la categoria de curtmetratge. Gràcies al guardó, actualment l’equip ja treballa en un nou projecte d’animació infantil amb que estarà acabat la propera tardor.

Com a novetat de l’edició d’enguany, s’amplia la categoria de nous formats audiovisuals per internet, on s’inclouen videoblogs i nous formats web. En l’edició 2016 van participar al VOC un total de 122 curtmetratges, 11 websèries i 25 micrometratges. Es poden consultar les bases en aquest enllaç.

L’organització crearà un comitè de selecció que escollirà les obres finalistes entre tots els treballs rebuts. Totes les obres seleccionades optaran automàticament al premi del públic de la categoria corresponent. En el cas dels curtmetratges, també optaran al premi del jurat. El veredicte es farà públic la tardor de 2017.

La websèrie El Ramon de les olives de Yago Alonso i Carme Marfà, i el micrometratge Sense color de David Ruiz també van ser reconegut amb el Premi VOC del Jurat en les respectives categories. El Premi VOC del Públic va ser per al curtmetratge La Creu de Dani Seguí;  la  websèrie Les coses grans de Roger Coma, i el micrometratge Voltes i voltes de Laura Lachetta i Jose Galindo.

Podeu consultar la notícia de la 1a edició dels Premis VOC en aquest enllaç.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*