Ha arribat el moment final pels Jedis Ha arribat el moment final pels Jedis
El primer tràiler i pòster de 'Star Wars: The Last Jedi' dóna les primeres pistes de l'Episodi VIII Ha arribat el moment final pels Jedis

Ja el tenim aquí! Si havíeu notat una pertorbació a la Força era per això! Preparats? Primer tràiler de l’Episodi VIII!

L’episodi número vuit de la saga galàctica Star Wars s’estrenarà el proper 15 de desembre i des de la casa Disney estan fent tots els possibles per mantenir el misteri al voltant d’aquest nou film. De moment només uns quants afortunats han pogut veure les primeres imatges de la pel·lícula. La resta de mortals encara ja hem pogut veure el tràiler que s’ha fet públic coincidint amb la Star Wars Celebration a Orlando.

El clip no revela massa sobre l’argument més enllà de l’entrenament de la padawan protagonista Rey (Daisy Ridley) i el seu mestre, el veterà Luke Skywalker (Mark Hamil) que porta uns anys retirat del món i ens sorprèn amb la frase: “ha arribat el moment final pels Jedis”. Ah i per si no fos poc també tenim el primer pòster oficial.

Star Wars The Last Jedi Poster

També hem vist Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver i Carrie Fisher que interpretarà per últim cop la princesa Leia. Una de les incògnites més ben guardades continua sent el títol de la pel·lícula, Star Wars: The Last Jedi, un títol que en la seva versió anglesa seguia mantenint certa ambigüitat, ja que no deixava clar si es tractava d’un o diversos jedis. Evidentment, la pregunta que tothom es plantejava era: qui és l’últim jedi?

Les possibilitats són vàries i, quan es va conèixer la traducció al castellà com a mínim es va desvetllar una de les incògnites. Star Wars: Los Últimos Jedi, deixa clar que com a mínim hi haurà un parell de jedis donant guerra però qui… Luke Skywalker i Rey? Kylo Ren es passarà el costat bo de la força? Tornarà el vell mestre Mace Windu, com especulen alguns? Respostes per les quals encara haurem d’esperar. De totes maneres els que és molt possible que tornin en forma de visions són el mestre Yoda i Obi Wan Kenobi (Ewan McGregor) per donar consells al envellit Skywalker. Al tràiler veiem que Kylo Ren sembla haver abandonat la seva màscara i sembla que ha passat a una nova fase…

Primeres paraules

Com comentàvem uns quants afortunats a tot el món han pogut gaudir ja de les primeres imatges de la vuitena pel·lícula d’Star Wars. Va ser durant una reunió d’accionistes de Disney a Colorado, a la qual van poder assistir unes algunes persones. L’acte va estar presentat per Bob Iger, CEO de Disney i, no només va permetre veure de nou a John Boyega o a la recent desapareguda Carrie Fisher, sinó també algunes escenes d’acció.

Però, el plat fort de la jornada va ser poder sentir les primeres paraules de Luke Skywalker. Recordem que en el film anterior, Rey aconsegueix trobar Skywalker i es planta davant d’ell amb la seva antiga espasa de llum. Segons informava Los Angeles Times, les primeres paraules que es creuaran ambdós personatges seran en forma de pregunta: I tu, qui ets? És a dir, Sembla que no es coneixen i si es coneixen… Luke no reconeix a primera vista una de les poques persones que encara queden amb la Força.

star wars the last jedi

A partir d’aquí, caldrà esperar al 15 de desembre per saber quina és la resposta que li dóna Rey al fill de Darth Vader i, si a partir d’aquí s’estableix entre tots dos una relació de mestre i padawan.

A la caça d’informació

Segons sembla, nosaltres no som els únics amb ganes de saber més coses sobre Star Wars VIII i, és per això, que alguns companys de professió de Daisy Ridley han intentat (envà) treure-li alguna cosa. Actualment Ridley està participant en el rodatge d’una nova adaptació del clàssic literari Assassinat en l’Orient Express d’Agatha Christie i, Josh Gad un dels actors que també apareixerà en aquesta nova versió, i que acaba d’estrenar el remake en acció real de Beauty and the Beast, fa unes quantes setmanes que va penjant a les seves xarxes socials vídeos en els quals intenta conèixer detalls sobre Star Wars: The Last Jedi.

En l’última emboscada que l’actor li prepara a Ridley, es pot veure un variat grup d’actors format per Leslie Odom Jr., Colin Trevorrow, Bryce Dallas Howard, Penélope Cruz, Lucy Boynton, Chris Pratt i, fins i tot, J.J. Abrams. Els encuriosits actors li fan preguntes com quants números musicals hi haurà o la mida real del líder suprem Snoke i, altres comentaris sobre talons i autopromoció com la de Pratt que es limita a dir que ell surt a Guardians of the Galaxy.

S’ha fet oficial que l’actor Jimmy Vee serà el nou R2-D2, després de la mort de Kenny Baker, que va ser l’encarregat de donar vida a aquest carismàtic robot durant tota la saga, des de 1977 fins al 2015. Benicio del Toro i Laura Dern també s’han sumat a aquesta nova aventura galàctica i, tot i que encara no es coneixen detalls sobre els seus personatges, tot apunta que Del Toro farà de dolent i que, Dern podria formar part de l’aristocràcia o la reialesa. Ah, i un altre retorn s’ha confirmat. Us agradi o no tornarem a veure Ewoks… L’actor Warwick Davis, també conegut pel seu paper a Willow, ha confirmat que tornarà a ser un ewok. Els haters ja tenen alguna cosa per queixar-se…

Ewoks

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*