today-is-a-good-day

Ana Belén: “el personatge meravellós encara està per arribar”

- Advertisement -

Ja fa uns anys que les acadèmies del cinema català i espanyol fan un parell d’actes d’agermanament cinèfil a Barcelona i Madrid. Enguany la trobada catalana ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm amb Ana Belén, l’actriu guanyadora del Goya d’Honor 2017, com a gran protagonista. El primer que ha explicat la convidada ha estat que no només se sent molt feliç pels reconeixements sinó que és afortunada de continuar treballant en el que més li agrada. “Tinc la sort de seguir rebent projectes i tinc la sensació que aquell personatge meravellós encara està per arribar”. Ana Belén ha destacat que el cinema no només li ha ensenyat aspectes relacionats amb la seva professió; també ha après moltes coses sobre la vida treballant com a actriu i directora.

L’actriu també ha recordat la nit dels Goya amb humor. “El primer que vaig pensar és que van trucar-ne a una altra i no hi era”, ha bromejat. “No m’ho esperava, mai no he esperat endur-me un Goya però l’alegria més gran és que sigui un guardó que em donen els companys”.

- Advertisement -

Ana Belen Goya

- Advertisement -

Responent a una pregunta d’El cinèfil, Ana Belén ha deixat clar quins han estat els motius que l’han dut a escollir els més de 40 papers que ha interpretat al llarg de la seva carrera. “He de veure que sóc la persona adequada per fer aquell paper. Em pregunto primer si puc fer-lo i després si em sentiré còmode interpretant-lo. I també em fixo en qui serà el director”. L’artista ha admès haver-se equivocat en més d’una ocasió però també ha volgut deixar clar que d’aquests errors s’ha obligat a aprendre d’ells.

La política no s’ha escapat de la roda de premsa… Ana Belén ha alçat la veu per queixar-se que el govern espanyol hagi mantingut l’IVA del cinema al 21% (tot i baixar el del teatre) i ha defensat el setè art com un dels motors de la cultura espanyola. “La Marca España no és només la cuina o els esports. La cultura és el millor aparador del país i amb certes actuacions polítiques sentim que ens estan donant només les propines i com a cineasta em sento agredida en aquest sentit”.

L’amfitriona de l’acte, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha destacat la llarga trajectòria d’actuacions i premis de l’actriu i el guanyador del Gaudí d’Honor 2017, Josep Maria Pou, s’ha confessat “immensament feliç” de fer alguna cosa amb Ana Belén… encara que només sigui compartir any en sengles reconeixements. Ja fora de micròfons, Ana Belén s’ha acostat a Pou i tot cridant li ha fet una petició: “contracta’m!”

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents