today-is-a-good-day

L’abús del Photoshop provoca rebuig en el sector cinematogràfic

- Advertisement -

Els retocs amb el Photoshop és una pràctica més habitual del que hauria de ser. En el món del cinema són moltes les actrius que han vist les seves cares i cossos “millorats” amb aquest programa per tal d’encaixar en uns paràmetres de bellesa que els responsables de les campanyes creuen oportuns.  Fem un repàs per alguns d’aquests casos en els quals s’han alterat les imatges d’actrius per tal d’aconseguir un model de bellesa d’acord amb interessos aliens.

La darrera edició del Festival Internacional de Cine de Cannes va estar lligada a una polèmica a causa de la imatge que apareixia en el cartell promocional, on es podia veure l’actriu Claudia Cardinale (El Gatoparado). La fotografia original es va fer l’any 1959 durant una sessió a la ciutat de Roma, mentre l’actriu ballava per les teulades de la ciutat.

- Advertisement -

La idea d’utilitzar aquesta imatge va ser ben rebuda pel públic però, en el moment de fer-se públic el cartell, ràpidament hi va haver una reacció negativa a les xarxes. La imatge que apareixia en el cartell estava modificada amb Photoshop per tal que les cames i els braços de Cardinale fossin més prims.

- Advertisement -

photoshop

Keira Knightley

L’actriu de Pirates of Caribbean és una de les més ben valorades a Hollywood. L’any 2004 es va posar a les ordres d’Antoine Fuqua en una nova versió de la història del rei Artur, al costat de Clive Owen. El film no va ser un èxit de taquilla i no va aconseguir bones crítiques, a més, per Knightley no va suposar la millor experiència professional, ja que, va tenir una decepció en veure que el cartell promocional del film havia estat modificat amb Photoshop. L’actriu es va mostrar indignada davant aquest canvi i des d’aleshores és una ferma defensora de la naturalitat, tant que l’any 2014, va es va mostrar en topless per la revista Interview Magazine.

photoshop

Kate Winslet

Als seus 42 anys, Winslet és una de les grans actrius de la indústria cinematogràfica i una icona de bellesa per a moltes dones, fins al punt de fer d’ambaixadora per marques com l’Oreal. Tot i gaudir d’aquesta admiració sembla que el seu atractiu natural no és suficient per a alguns. L’any 2003, Winslet va ser portada de la revista GQ i va veure com les seves cames havien estat reduïdes “gairebé un terç”, explicava l’actriu en una entrevista per la BBC. “El retoc és excessiu. Jo no sóc així i, el més important, no vull ser-ho”, afirmava. Finalment, cansada d’aquesta tendència, Winslet va decidir posar punt i final a la situació i, en el seu nou contracte amb l’Oreal, va afegir una clàusula que prohibia l’empresa utilitzar el Photoshop en les seves campanyes.

photoshop

Jessica Alba

Encara que a la resta de dones ens pugui fer ràbia, Jessica Alba és un autèntic bellezón i no és d’estranyar que a part de la seva feina com a actriu, dediqui part del seu temps a sessions fotogràfiques per marques destacades com Campari. Cada any la coneguda marca de begudes fa un calendari protagonitzat per estrelles del moment i, l’any 2009 va ser el torn d’Alba. Però, una vegada més la bellesa natural de l’actriu no va ser suficient i algunes de les imatges es van retocar, traient-li algunes corbes que segons ells molestaven. Aquest gest només va servir per reafirmar que Jessica Alba gaudeix d’un atractiu envejable, amb i sobretot, sense Photoshop.

photoshop

Jennifer Lawrence

La protagonista de The Hunger Games ha hagut de patir la manipulació del seu cos i cara en diverses ocasions, tant en pòsters promocionals de pel·lícules com en portades de revistes i anuncis. En el seu cas però sembla que aquests canvis no li resultin molestos, és més, en una ocasió va dir “estimo el Photoshop més que res en el món”. Suposem que era una exageració però després de diverses manipulacions, fins i tot ella, s’ha queixat. “Tu et veus com ets i has de sentir-te còmode”, afirmava.

- Advertisement -

photoshop

photoshop

Aquí també passa

Pot semblar que tot això ens queda molt lluny però lamentablement aquestes coses també passen aquí. L’any passat l’actriu Blanca Suárez protagonitzava l’anunci d’estiu de la marca Woman Secret, en el qual es passejava per un vaixell lluint diferents models de bikini i acompanyada per un seguit d’homes que la miraven embadalits. Fins aquí tot bé però la sorpresa va arribar quan es va fer públic que algunes de les imatges havien estat retocades per donar-li a l’actriu una silueta més esvelta.

photoshop

Un altre cas és el d’Inma Cuesta, que l’any 2015 va sortir a la portada del Dominical d’El Periódico amb un exagerat Photoshop que va indignar a l’actriu fins a tal punt, que va fer una publicació a través del seu compte d’Instagram, a part d’enviar-li una carta al director del diari.

https://www.instagram.com/p/8qsTxJOxdo/

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents