El conte de ‘La bella dorment’ més oníric que mai El conte de ‘La bella dorment’ més oníric que mai
Adolfo Arrieta torna 25 anys més tard amb 'Belle dormant' El conte de ‘La bella dorment’ més oníric que mai

El cineasta veterà al món del cinema, Adolfo Arrieta, feia 25 anys que no rodava ni guionitzar un llargmetratge, des de Merlín (1991). Ara el seu retorn s’enfoca en l’adaptació del conte dels germans Grimm amb el títol Belle dormant, la qual inclourà prínceps, bruixes, fades i la filosa somnífera, però tot amb el seu punt experimental, oníric i poètic que el va fer popular arreu del món. Durant aquests anys s’ha estat dedicant als documentals, curtmetratges i diversos encàrrecs.

La història se centra a principis del segle passat, al regne de Letonia, on el jove Egon es passa les nits tocant la bateria. Durant el dia només pensa en endinsar-se al regne de Kentz per trobar la Bella Dorment i trencar el seu encanteri. Però el seu pare, el rei, aliè a totes les llegendes s’hi oposa totalment. Serà Maggie, una arqueòloga de la UNESCO, qui li proporcionarà la clau.

La pel·lícula del director de culte, compta amb un pressupost gran que li ha permès rodar a escenaris naturals de Bretanya i comptar amb actors com Niels Schneider, Mathieu Amalric o Serge Bozon. La seva darrera producció amb diners va ser Flammes i ja ha plogut bastant des de l’any 1978 quan la va rodar.

L’estrena va tenir lloc durant el Festival de cinema Europeu de Sevilla i  arriba a les pantalles aquest divendres 31 de març també en versió subtitulada en català.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*