today-is-a-good-day

El conte de ‘La bella dorment’ més oníric que mai

- Advertisement -

El cineasta veterà al món del cinema, Adolfo Arrieta, feia 25 anys que no rodava ni guionitzar un llargmetratge, des de Merlín (1991). Ara el seu retorn s’enfoca en l’adaptació del conte dels germans Grimm amb el títol Belle dormant, la qual inclourà prínceps, bruixes, fades i la filosa somnífera, però tot amb el seu punt experimental, oníric i poètic que el va fer popular arreu del món. Durant aquests anys s’ha estat dedicant als documentals, curtmetratges i diversos encàrrecs.

La història se centra a principis del segle passat, al regne de Letonia, on el jove Egon es passa les nits tocant la bateria. Durant el dia només pensa en endinsar-se al regne de Kentz per trobar la Bella Dorment i trencar el seu encanteri. Però el seu pare, el rei, aliè a totes les llegendes s’hi oposa totalment. Serà Maggie, una arqueòloga de la UNESCO, qui li proporcionarà la clau.

- Advertisement -

- Advertisement -

La pel·lícula del director de culte, compta amb un pressupost gran que li ha permès rodar a escenaris naturals de Bretanya i comptar amb actors com Niels Schneider, Mathieu Amalric o Serge Bozon. La seva darrera producció amb diners va ser Flammes i ja ha plogut bastant des de l’any 1978 quan la va rodar.

L’estrena va tenir lloc durant el Festival de cinema Europeu de Sevilla i  arriba a les pantalles aquest divendres 31 de març també en versió subtitulada en català.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents