El vi fa sang suma el cinema negre al seu programa literari El vi fa sang suma el cinema negre al seu programa literari
Quatre curtmetratges catalans i 'La propera pell' es projectaran a l'Espluga de Francolí El vi fa sang suma el cinema negre al seu programa literari

Fa uns mesos vèiem com naixia el Vilassar de noir, un festival de literatura i cinema negre al Maresme. Ara que ve el bon temps (i abans de Sant Jordi) la tercera edició d’el festival El vi fa sang suma el cinema a la seva programació de literatura i enologia. Del 22 al 26 de març l’Espluga de Francolí serà la capital catalana del crim amb més de 25 activitats que giren d’una manera o d’una altra al voltant del gènere negra.

La programació cinematogràfica, elaborada per El cinèfil, serà totalment gratuïta i començarà el divendres 24 a les 22.00h al Teatre Folch i Torres del Casalet. La primera serà una nit de curts. Aquí teniu els seleccionats.

Lina de Nur Casadavall

La Lina és una ànima sensible atrapada en un món d’incomunicació. Fugint d’aquest entorn hostil buscarà refugi en el seu monitor de natació… Però el salt cap a l’abisme és inevitable. “Lina” és aigua, emoció, un pou sense sortida.

Grieta en la oscuridad de Xavier Rull 

En Carles és un jove escriptor que acaba d’obtenir reconeixement internacional per la seva última obra. Durant una conversa recorda la figura del seu mentor i ràpidament s’adona que no tothom té una visió tan positiva com la seva de l’Àngel Millán qui, després d’un silenci creatiu torna a estar en boca de tots gràcies a una polèmica trilogia.

Rol de Hammudi Al-Rahmoun Font

Exterior. Polígon industrial. Nit. En una trobada amb una prostituta, en Martín decideix jugar amb ella a un joc morbós on res no és el que sembla. I això sempre és perillós…

Legado de Joan-Pol Argenter

Un incident fortuït en una ordinària jornada laboral portarà en Juan Sánchez, el veterà planxista d’un concorregut bar de frankfurts, a prendre la que podria ser l’última decisió important de la seva vida. Bratwursts, ganivets, la Verge del Pilar, una picadora de carn i una reunió secreta del gremi de frankfurters de Barcelona. Tragicomèdia negra per a degustar a la planxa.

El cinema tornarà diumenge 26 de març, 18.30h al Teatre del Casal de l’Espluga amb la projecció del la pel·lícula guanyadora del Gaudí a la Millor Pel·lícula en Llengua Catalana La propera pell d’Isaki Lacuasta i Isa Campo.

Per altra banda, i sense perdre de vista el cine, també cal destacar una interessant taula rodona que tindrà lloc dissabte a les 12.30 al Museu de la Vida Rural. Sota el nom de El gènere negre i policíac al cinema i a la televisió, la xerrada abordarà l’ambivalència moral, la violència criminal i situacions contradictòries han conformat el cinema negre. Hi prendran part Àlex Gorina (crític i estudiós de cinema), Mireia Llinàs (escriptora i guionista), Isona Passola (productora, guionista i directora, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català) i Oriol Paulo (director i guionista de Nit i Dia). La moderadora serà la periodista Fàtima Llambrich.

Podeu consultar el programa complet del festival en PDF en aquest enllaç.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*